Ga naar de inhoud

1/8e finales Europa League: Lukaku en Roma treffen Brighton, De Ketelaere en Atalanta tegen Sporting

 vr 23 februari 2024 12:21

Romelu Lukaku mag zich in de Europa League opmaken voor een terugkeer naar Engeland. Met AS Roma treft hij Brighton & Hove Albion in de achtste finales. Ex-Bruggelingen Philippe Clement (Rangers) en Charles De Ketelaere (Atalanta) staan dan weer voor een trip naar Lissabon.

1/8e finales

AS Roma kon zich donderdag pas na een penaltythriller tegen Feyenoord plaatsen voor de achtste finales in de Europa League. Het team van Romelu Lukaku en Mile Svilar kwam zo alsnog in de potten terecht bij de loting in Nyon.

Ex-Manchester United-verdediger John O'Shea koppelde vrijdagmiddag Brighton & Hove Albion aan de Romeinen. Lukaku staat zo voor een terugkeer naar Engeland.

Twee ex-Bruggelingen mogen dan weer een tripje naar Lissabon boeken. De Glasgow Rangers van coach Philippe Clement treffen Benfica, het Atalanta van Charles De Ketelaere komt uit tegen Sporting Lissabon.

 

De andere topclubs in de loting kregen mildere tegenstanders voorgeschoteld. Liverpool treft Sparta Praag, Milan treft Slavia Praag en Bundesliga-leider Leverkusen neemt het op tegen Qarabag.

Gerelateerd:

Loting Europa League

12:22

Einde loting

De laatste twee namen die uit de pot komen zijn Qarabag en Leverkusen. Daarmee zit de loting voor de achtste finales in de Europa League erop.

Alle affiches:

Sparta Praag-Liverpool
Marseilla-Villarreal
AS Roma-Brighton
Benfica-Rangers
Freiburg-West Ham
Sporting-Atalanta
Milan-Slavia Praag
Qarabag-Leverkusen

12:19

Ook die andere ex-Bruggeling, Charles De Ketelaere, neemt het op tegen een Portugees team. Atalanta treft Sporting Lissabon in de achtste finales.

12:16

Ook Philippe Clement en Rangers kennen hun tegenstander. Zij staan voor een clash met Benfica.

12:16

Een terugkeer naar Engeland wacht voor Romelu Lukaku. Hij neemt het met AS Roma op tegen Brighton & Hove Albion.

12:02

We gaan eraan beginnen

Presentator Pedro Pinto is op het podium geklommen in Nyon. Hij mag de loting voor de achtste finales in de Europa League in goede banen gaan leiden, samen met functionaris Giorgio Marchetti en ex-Manchester United-verdediger John O'Shea.

Onder meer het Roma van Romelu Lukaku en Mile Svilar, het Atalanta van Charles De Ketelaere en de Rangers van Philippe Clement zitten in de bokalen.

Andere topploegen in de loting: Liverpool, AC Milan, Benfica, Leverkusen, West Ham, Sporting en Marseille.

08:44

Loting om 12 uur

Bij Sporza hoef je niets te missen van de loting in de Europa League. Met het middagmaal in de aanslag kunt u alles volgen vanaf 12 uur.

08:42

De Belgische voetballiefhebber zal toch met een half oog kijken naar welke tegenstander AS Roma loot in de Europa League. Gisteren ging het dankzij penaltyheld Svilar naar de 1/8e finales. Mag hij - net als Romelu Lukaku - dromen van een topaffiche?