UEFA Europa League - speeldag 2 - 14/03/24 - 18:46
    Rafa Silva
    0 - 1
    Rafa Silva
    66'

Geen treble voor Philippe Clement bij de Rangers. In eigen huis zag de Schotse ploeg Benfica met de zege aan de haal gaan na een snelle omschakeling. Zo verliest de Belgische trainer zijn derde wedstrijd bij Rangers, wat hem verplicht om te focussen op de nationale competitie en beker.

In eigen kolkend Ibrox Stadium winnen van Benfica. Geen makkelijke, maar ook geen onmogelijke opdracht voor Philippe Clement en de Rangers.

De thuisploeg eiste de bal op in Schotland, maar het waren de Portugezen die snediger en gevaarlijker waren.

Dat zag Philippe Clement vanaf de eerste rij in minuut 66. Op een hoekschop voor zijn ploeg, ging de tegenstander plots vliegensvlug met het leer aan de haal en naar de overkant.

Daar maakte Rafa Silva de bevrijdende - alvast voor de bezoekers - enige treffer. Goed voor de derde nederlaag in Clements loondienst bij de Schotten.

Daarmee is de coach voor het eerst uitgeschakeld in een trofeejacht. De Schotse beker én landstitel liggen wel nog voor het grijpen.