Ga naar de inhoud

Rallytopper Rovanperä debuteert in Porsche Carrera Cup Benelux voor Belgisch RedAnt Racing

 vr 9 februari 2024 19:30

Rallytopper Rovanperä waagt dit seizoen ook zijn kans op het circuit. De tweevoudige wereldkampioen start zijn avontuur op het asfalt in de nakende Porsche Carrera Cup Benelux. En sterker nog: de Fin zal deelnamen in naam van het Belgische RedAnt Racing-team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweevoudig regerend wereldkampioen rally Kalle Rovanperä maakt dit seizoen zijn debuut op het racecircuit en zal dat doen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Dat maakte de 23-jarige Fin vrijdag bekend.

 

"Ik ben verheugd om mijn deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux aan te kondigen", schreef Rovanperä vrijdag op sociale media. "Ik neem dit seizoen deel aan vier raceweekends."   

 

Rovanperä verraste afgelopen najaar vriend en vijand door aan te kondigen dat hij in 2024 slechts een gedeeltelijk WRC-programma zal rijden.

 

De Fin is van plan om de komende maanden in vier van de zes manches van de Porsche Carrera Cup Benelux een Porsche 911 GT3 te besturen, voor het Belgische team RedAnt Racing.   

 

De Fin neemt volgend weekend deel aan de Rally van Zweden achter het stuur van een Toyota Yaris, nadat hij de eerste manche van het WRC-seizoen in Monte Carlo eind januari liet schieten.

Gerelateerd: