Ga naar de inhoud

Ferrari en Charles Leclerc kondigen langere samenwerking aan

 do 25 januari 2024 15:00
Charles Leclerc
Selfietime voor Charles Leclerc.

Charles Leclerc (26) blijft ook na het aanstaande Formule 1-seizoen voor Ferrari racen. Dat laten beide partijen weten. Hoe lang de Ferrari en Leclerc nog samenwerken, laten ze in het midden. "Ik blijf dromen van de wereldtitel in een Ferrari", reageert de rijder.

Hoe lang Charles Leclerc nog voor Ferrari blijft racen, is niet duidelijk. "Leclerc zal ook na het seizoen 2024 voor het Italiaanse team rijden", klinkt het.

 

De 26-jarige Monegask maakte in 2018 zijn debuut in de Formule 1. Na een jaar bij Alfa Romeo stapte hij over naar het topteam Ferrari, waar hij aan zijn 6e seizoen begint.

 

"Ik geloof dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten op de start van het seizoen", reageert Leclerc.

Ik blijf dromen van de wereldtitel met Formule 1 en ik ben zeker dat we in de komende jaren mooie tijden gaan beleven en onze fans blij zullen maken.

Charles Leclerc

"Ik wil progressie blijven maken en competitief zijn in elke wedstrijd", gaat Leclerc voort, die een team vormt met Carlos Sainz jr.

 

"Ik blijf dromen van de wereldtitel met Formule 1 en ik ben zeker dat we in de komende jaren mooie tijden gaan beleven en onze fans blij zullen maken."


In 2022 draaide Leclerc voorlopig zijn beste jaar voor Ferrari, met een tweede plaats in de eindrangschikking.


Vorig jaar kon Leclerc geen zege boeken en moest hij vrede nemen met de vijfde plaats in het wereldkampioenschap.


Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat van start op 2 maart met de GP van Bahrein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.