Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Rovanperä drukt pauzeknop in met beperkt programma: "Seizoen was mentaal en fysiek veeleisend"

Kalle Rovanperä (r) bouwt wat meer WRC-rust in.

Kalle Rovanperä zal volgend seizoen geen gooi doen naar zijn derde wereldtitel. De 23-jarige Fin rijdt net als achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier een beperkt programma. "Ik dacht dat het nu een goed moment zou zijn om een jaar te nemen om de batterijen op te laden", vertelt hij na zijn contractverlenging bij Toyota.

Daags nadat Elfyn Evans, Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä voor een volledig Toyota-podium zorgden in Japan, heeft de constructeur zijn programma voor volgend jaar bekendgemaakt.

 

Opvallend: ondanks meerjarige contractverlengingen zullen de laatste twee rijders volgend seizoen geen gooi doen naar de wereldtitel.

 

"Ik ben erg blij dat ik een meerjarencontract heb getekend en dat ik met het team kan blijven samenwerken", zegt Rovanperä, die slechts enkele rally's op zijn agenda zet in 2024.

Ik geniet van alle soorten motorsport en ik kijk ernaar uit om wat te driften.

Kalle Rovanperä

"De belangrijkste reden is dat ik al sinds mijn vijftiende deelneem aan rally's. De voorbije seizoenen waren zowel mentaal als fysiek veeleisend. Dus dacht ik dat het nu een goed moment zou zijn om een jaar te nemen om de batterijen op te laden en dan weer fulltime terug te komen."


"Ik geniet van alle soorten motorsport en ik kijk ernaar uit om wat te driften en misschien nog wat andere coole evenementen te doen, naast de rally's die we gaan selecteren."


De wereldkampioen zijn beperkte aanwezigheid biedt kansen voor onze landgenoot Thierry Neuville. Hij sloot het WRC-kampioenschap af op de derde plaats in zijn Hyundai dit jaar.


Elfyn Evans krijgt nu de kans om als kopman volledig voor de titel te gaan. De Welshman won dit jaar drie rally's en eindigde als vicewereldkampioen.