Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tourbaas kijkt al uit naar debuut Evenepoel: "Niet dé grote favoriet, maar zal zeker zijn stempel drukken"

 do 30 november 2023 15:56

In de marge van de voorstelling van de Tourstart van 2025 kreeg grote baas Christian Prudhomme ook al enkele vragen over de Tour van 2024. De Tour waarin Remco Evenepoel zijn debuut zal maken. "Hij heeft die X-factor, dat onverwachte en briljante. Hij kan de boel zomaar op zijn kop zetten."

Het is nog exact 7 maanden, maar de - voornamelijk Belgische - fans kijken nu al uit naar het debuut van Remco Evenepoel in de grootste wielerkoers op aarde.

 

Ook Tourbaas Christian Prudhomme blinkt nu al van opwinding bij de gedachte aan het extra kruidenbuiltje dat Evenepoel aan "zijn" wedstrijd zal toevoegen.

 

"Uiteraard zullen Vingegaard en Pogacar de grote favorieten zijn. Maar Evenepoel heeft wel die X-factor, dat onverwachte en briljante. Hij kan de boel plots helemaal op zijn kop zetten."

 

Prudhomme was vooral gecharmeerd door de manier waarop Evenepoel de Vuelta afwerkte. "Het frappeerde mij hoe hij na een tegenslag toch kon terugslaan."

 

"Ik dacht dat hij zou opgeven, maar we zagen het tegendeel. Hij heeft er nog een spektakel van gemaakt met zijn aanvallen."

 

Prudhomme vlakt Evenepoel niet helemaal uit voor de eindzege. "Hij kán winnen. Maar wat zeker is, is dat hij zijn stempel zal drukken op de koers en dus ook op de eindzege."

Ik dacht dat Evenepoel zou opgeven in de Vuelta, maar hij heeft er nog een spektakel van gemaakt. Dat frappeerde mij.

Christian Prudhomme (Tourorganisator ASO)

"Hoe kun je van de fiets houden en niet van België?"

Prudhomme deed zijn uitspraken over Evenepoel in de marge van de voorstelling van de Tourstart in 2025. Die begint in Rijsel en scheert langs de Belgische grens. Maar niet erover.

 

"Dit is een keuze vóór Frankrijk en niet tégen België", zegt Prudhomme. "Wij zijn nooit tégen België. Hoe kun je immers van de fiets houden en niet van België?"

 

"We hebben na overleg met verschillende autoriteiten beslist om de start enkel door Noord-Frankrijk en dus 100% door Frankrijk te laten plaatsvinden."

 

"Trouwens", voegt Prudhomme er nog aan toe. "De Tour van 2024, waar Evenepoel aan de start zal staan, eindigt met een tijdrit, en dat op 21 juli. En dan denken jullie dat wij niet van de Belgen houden?"

Gerelateerd: