Ga naar de inhoud

Geraint Thomas is er stevig ingevlogen: "12 van de 14 nachten dronken geweest"

 ma 13 november 2023 18:32
Geraint Thomas maakt er geen geheim van dat hij graag een pintje drinkt.

Dat de riem er even af mag bij wielrenner Geraint Thomas (37) na het wielerseizoen is nu wel duidelijk. In de Britse krant The Times geeft de Welshman aan wat we ons mogen voorstellen van zijn periode zonder fiets. "Ik laat mezelf gaan", knipoogt hij.

Wielrenner Geraint Thomas is een mens met het hart op de tong en zo kom je al eens iets opvallend te weten. 

Mijn drinkconditie is erop vooruitgegaan.

Geraint Thomas

De ex-winnaar van de Ronde van Frankrijk maakt er geen geheim van dat hij graag geniet van de dingen die hij tijdens het seizoen beter achterwege laat, zoals het drinken van alcohol. Het is een manier voor de Welshman om stoom af te laten en zich mentaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 

 

"De laatste twee weken ben ik eerlijk gezegd 12 van de 14 nachten dronken geweest", aldus een openhartige Thomas. "Sinds ik terug in Cardiff ben, is het een gekkenhuis. Als je vrienden terugziet, wil je bijpraten en gaan we iets eten of drinken."

 

"De cultuur van uitgaan en dronken worden als je jong bent, blijft je bij. Dat is mijn manier om mij te amuseren en onder de mensen te komen", aldus Thomas die "zijn drinkconditie er alvast op zag vooruitgaan."

Geen marathon voor Thomas

De klassementsrenner geeft aan dat hij zo'n uitspatting nodig heeft om terug naar het gestructureerde leven en zijn fiets uit te kijken. 

 

Iets wat volgens Geraint Thomas minder is bij de jongere generatie. "Het is nu zeldzaam dat een jonge renner echt iets drinkt", merkt hij.

 

"Niet dat je moet drinken om het naar je zin te hebben. Het laat gewoon het verschil in mentaliteit zien", verduidelijkt de Ineos-renner. "Alles wordt gemeten en ze zijn er allemaal 12 maanden per jaar mee bezig."


"Zelfs buiten het seizoen fietsen ze nog of lopen ze marathons."

 

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal hij zijn loopschoenen dus eerst moeten afstoffen. 

Zelfs buiten het seizoen fietsen ze of lopen ze marathons.

Geraint Thomas
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: