Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tim Merlier wil naar de Tour: "Ik ga praten met Patrick Lefevere en misschien ook Remco Evenepoel"

 vr 10 november 2023 20:15
Tim Merlier
Zien we Tim Merlier op 29 juni aan de start van de Tour in Italië?

Tim Merlier was er dit jaar niet bij in de Tour en dat wil hij komend seizoen anders zien. "Ik kan Remco Evenepoel aan een mooi klassement helpen", vertelt Merlier in een interview met de Franstalige openbare omroep RTBF.

Twee jaar geleden nam Tim Merlier een eerste keer deel aan de Ronde van Frankrijk. Hij won meteen een etappe.

 

Een vervolg kwam er nog niet. Volgend jaar wel?

 

Bij Soudal - Quick Step bouwen ze een team rond Remco Evenepoel. Merlier hoopt vurig op een plaatsje.

 

"Daar ga ik met Patrick Lefevere en misschien ook met Remco over praten", zegt Merlier aan de RTBF. "Ik wil hen uitleggen dat we voor het klassement én voor sprintzeges kunnen strijden."

We kunnen Remco beschermen in de gravelrit.

Tim Merlier

Merlier komt met een extra argument om hem mee te nemen. "Er staat een moeilijke graveletappe op het menu. Bert Van Lerberghe en ik kunnen er Remco op sleeptouw nemen en zijn klassement beschermen", haalt de vice-Europese kampioen gravel aan.


"Oké, we hebben ook andere renners die dat voor mekaar krijgen, maar onze kopman heeft niet alleen behoefte aan klimmers. Ik ben overtuigd dat Bert en ik Remco aan Tourwinst kunnen helpen."

 

(lees voort onder de video)

"Niet geslapen door geruchten"

De voorbije weken wist Tim Merlier even niet waar zijn toekomst lag. De fusiegeruchten zorgden voor onrust binnen de ploeg.

 

In de Münsterland Giro, waar het team niet finishte, had Merlier het moeilijk.

 

"Het was een stresserende periode", vertelt hij bij de RTBF. "Iedereen kwam met andere en tegenstrijdige verhalen. De nacht voor de wedstrijd in Duitsland hebben we zelfs niet kunnen slapen."

 

"Ik ben mee in de aanval gegaan, maar had snel door dat ik er mentaal niet bij was om voor de zege te strijden. De hele situatie woog op ons. Misschien was het wel de slechtste dag in mijn carrière."

Het was misschien wel de slechtste dag in mijn carrière.

Tim Merlier

8 km lopen in minder dan 30 minuten

Morgen wordt een mooiere dag voor Tim Merlier. Op Wapenstilstand loopt hij de Herdenkingsloop in Ploegsteert, waar de roots van zijn schoonfamilie liggen.

 

Merlier komt er opnieuw aan de start van de 8 km. Vorig jaar liep hij die in 30 minuten en 4 seconden (voor de kenners: 3 minuten en 45 seconden per kilometer).

 

"Ik loop die met mijn broer Braam en met mijn lead-out Bert Van Lerberghe. Deze keer hoop ik onder het halfuur te finishen", sluit Merlier af.