Ga naar de inhoud

Claire Michel valt net naast wereldbekerpodium in sprinttriatlon in Tongyeang

 za 21 oktober 2023 09:39
Claire Michel moest vrede nemen met de vierde plek.

Claire Michel heeft zich geen tweede keer op een rij op het wereldbekerpodium kunnen nestelen. Een week nadat ze zilver had gepakt in Chengdu, viel de 35-jarige Brusselse net naast het podium in het Zuid-Koreaanse Tongyeang.

Claire Michel, de enige Belgische aan de start in Zuid-Korea, kwam als 3e uit het water na 750 meter zwemmen, op amper 3 seconden van de leidster Yuko Takahashi.

 

De Belgian Hammer draaide goed mee in een kopgroep van 17 triatleten tijdens het fietsen, maar verloor enkele kostbare seconden bij de laatste wissel. 

 

Samen met Gwen Jorgensen, de olympische kampioene van Rio in 2016, zette ze op het loopparcours de achtervolging in. Na 2 kilometer hadden ze Takahashi en de Tsjechische Tereza Zimovjana te pakken.

 

De Amerikaanse Jorgensen, terug in competitie na de geboorte van haar twee zonen, versnelde in de laatste rechte lijn en klopte de Japanse met 4 seconden en de Tsjechische met 7 seconden.

 

Claire Michel moest vrede nemen met de vierde plek in 58'40"24. Volgende week zaterdag sluit onze landgenote haar seizoen af in de voorlaatste wereldbekermanche in het Japanse Miyazaki.

Gerelateerd: