Ga naar de inhoud

Greg Van Avermaet hangt zijn fiets aan de haak na Parijs-Tours

Greg Van Avermaet werkt voor zijn afscheid van het profpeloton nog 3 wedstrijden af. Dat heeft de 38-jarige renner vrijdag bekendgemaakt op sociale media. Parijs-Tours wordt straks zijn laatste koers.

Greg Van Avermaet komt dit weekend nog aan de start van het BK gravel. Daarna rijdt hij nog Binche-Chimay-Binche (dinsdag) en Parijs-Tours (volgende week zondag). De Franse klassieker wordt zijn laatste wedstrijd als profwielrenner.

 

"Ik ben blij terug in het peloton te keren na ziekte", postte Van Avermaet. "Het einde van het seizoen (en mijn carrière) ligt om de hoek. Er komen nog drie wedstrijden aan: het BK gravel (dat ook het EK is, red.), Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours."

 

Een week na Parijs-Tours vindt een door zijn fans georganiseerd afscheidsevent "Goodbye Greg" plaats in Dendermonde.

 

Van Avermaet hervatte donderdag na een kleine 3 weken afwezigheid met een 25e plaats in het Circuit Franco-Belge. Begin mei maakte de 38-jarige Van Avermaet bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is.

 

Hij won 42 profkoersen, met daarbij naast de olympische wegrit, Parijs-Roubaix (2017), de Omloop Het Nieuwsblad (2016 en 2017), de E3 Prijs (2017), Gent-Wevelgem (2017), de GP Montréal (2016 en 2019), Tirreno-Adriatico (2016), twee ritten in de Tour (2015 en 2016) en een etappe in de Vuelta (2008).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.