Ga naar de inhoud

Bas Tietema stopt als profwielrenner: "Ik heb geworsteld met mijn niveau"

Bas Tietema zal volgend seizoen niet meer in het peloton rondrijden.

Zijn ploeg zet de stap naar het ProContinentale niveau, maar Bas Tietema volgt zelf niet. De 28-jarige Nederlander, die TDT-Unibet Cycling uit de grond stampte, stopt als profwielrenner. 

De meeste wielerfans kennen Tour de Tietema van het YouTube-kanaal van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel. Uit liefde voor het wielrennen richtte het drietal samen met sponsor Unibet begin dit jaar een wielerploeg op.

 

In 2024 wordt het zelfs een ProContinentale ploeg, één niveau onder de World Tour. Maar Bas Tietema zal niet meer in het peloton terug te vinden zijn. De Nederlander hangt zijn fiets aan de haak.

 

"Ik wil oprecht een stap hoger zetten met de ploeg, maar kan ik dat niveau aan? En ben ik daar klaar voor? Als ik eerlijk naar mezelf kijk, heb ik best wel geworsteld met mijn niveau dit jaar", vertelt hij op sociale media.

 

"Er waren wedstrijden waarin ik het heel moeilijk had. Ik heb er veel niet kunnen uitrijden. Kan ik dat blijven doen? Het eerlijke antwoord is: nee."

 

"Ik stop met mijn profcarrière. Ik heb er enorm van genoten en ik blijf een enorme liefhebber. Ik ga nu kijken naar een andere rol. Ik heb me bijvoorbeeld al aangemeld voor de ploegleiderscursus."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.