Jens Schuermans snelt naar de 4e plaats in shorttrack, Puck Pieterse wint bij de vrouwen

za 9 september 2023 11:00
Jens Schuermans
De finish van Jens Schuermans in Les Gets.

Mountainbiker Jens Schuermans (30) heeft opnieuw een mooie prestatie neergezet in de korte cross. Hij werd gisteravond 4e in de Franse Alpen. Bij de vrouwen won Puck Pieterse.

Dit weekend staat in het Franse skioord Les Gets de 6e manche van de Wereldbeker mountainbike op het programma. Gisteravond reden de deelnemers de shorttrack of de korte cross.

In een wedstrijd over 20 minuten trapte Jens Schuermans zijn mountainbike naar de 4e plaats.

De meervoudige Belgische kampioen maakte deel uit van een kopgroep met 7 renners. In de laatste ronde kon hij niet op tegen de versnelling van thuisrijder Viktor Koretzky. De Fransman klopt zijn landgenoot Jordan Sarrou.

De Duitser Luca Schwarzbauer finishte als derde, op 2 seconden van het duo. Schuermans werd 4e op 4 seconden van de winnaar.

Een opsteker voor de Belgische mountainbiker die de voorbije weken tevergeefs naar zijn beste niveau zocht.

"Ik ben zo blij dat ik mijn benen teruggevonden heb", reageert Schuermans. "Dit was de boost die ik nodig had voor de race van zondag."

BEKIJK: De wedstrijd van Jens Schuermans

Jens Schuermans en Pierre de Froidmont
Jens Schuermans staat aan de start naast Belgisch kampioen Pierre de Froidmont.

Puck Pieterse primus

Bij de vrouwen boekte Puck Pieterse haar eerste overwinning in de shorttrack. Ondanks een aanrijding met Alessandra Keller uit Zwitserland, won de Nederlandse toch.

Evie Richards uit Engeland werd tweede, Keller legde beslag op de derde plaats.

Eerder dit seizoen won Pieterse al op de klassieke afstand in Tsjechië, Italië en Oostenrijk.