Ga naar de inhoud

Nino Schurter zet zijn wereldbekerteller op 36 in Val di Sole, ook Puck Pieterse triomfeert opnieuw

 zo 2 juli 2023 14:33

Er valt dit mountainbikeseizoen niet veel te doen aan Puck Pieterse. Een week na haar Europese titel triomfeerde ze ook in de Wereldbekermanche van Val di Sole, met bijna een minuut voorsprong.  Bij de mannen heerste Nino Schurter als vanouds. 

Net als vorige week op het EK in Krynica Zdroj koos Puck Pieterse weer vroeg het hazenpad. Na 1 van de 5 ronden had ze al een ruime voorsprong.

Pieterse bouwde die vervolgens gestaag uit, ze ging de slotronde in met een minuut voorsprong, ook een slippertje in de finale kon haar niet meer van de zege houden.

Dan was de strijd om de 2e plaats spannender. De Italiaanse Martina Berta wist zich met haar blijdschap geen blijf toen ze Rececca Henderson en Laura Stigger kon voorblijven. De Belgische Emeline Detilleux haalde net de top 20, als 19e.

"Ik ben vanaf de start voluit gegaan, zat na de 1e ronde al op mijn limiet, maar hoopte gewoon dat ik niet zou stilvallen", vertelde de Nederlandse aan de finish in Val di Sole, waar ze eind 2022 ook al de Wereldbekercross veldrijden wist te winnen. "Blijkbaar is dat de juiste tactiek voor mij."

Nino Schurter zet zijn teller op 36

Bij de mannen ging er al in de eerste ronde een groepje van 4 vandoor: Schwarzbauer, Hatherly, Gaze en Schurter. 

 

De wereldkampioen voelde zich in zijn sas op Italiaanse bodem. Nino Schurter leek de technische stroken het best van al te verteren, zowel uphill als downhill. 

 

De kopgroep van 4 viel uiteen. Even nog kon Hatherly aanpikken bij Schurter, maar de Zuid-Afrikaan blies daarbij zijn motor op.  Schurter was los en reed de laatste 2 ronden als een hinde in de wei naar de zege. 

 

Mathias Flückiger knokte zich uit de achtergrond naar de 2e plek. De Europese kampioen Vlad Dascalu sprintte naar de 3e plaats. Hatherly moet vrede nemen met een 5e plaats na zijn inzinking.

 

Schuermans wordt 14e.

kalender WB mountainbike 2023
    mannen vrouwen
12-14 mei Nove Mesto (Tsj) Pidcock Pieterse
9-11 juni Lenzerheide (Zwi) Schurter Lecomte
16-18 juni Leogang (Oos) Förster Pieterse
25 juni EK in Krynica-Zroj (Pol) Dascalu Pieterse
30 juni-2 juli Val di Sole (Ita) Schurter Pieterse
9-12 augustus WK in Glentress Forest (Sch) Pidcock Ferrand-Prévot
25-27 augustus Vallnord (And) Flückiger
Mitterwallner
7-17 september Les Gets (Fra) Koretzky Mitterwallner
28 september-1 oktober Snowshoe (VS)    
6-8 oktober Mont Sainte-Anne (Can)