Ga naar de inhoud

Jens Schuermans finisht in top 10 in Leogang, Zwitser Lars Förster pakt de zege

 zo 18 juni 2023 18:25
Lars Förster maakt het zegegebaar.
Lars Förster maakt het zegegebaar.

Belgisch mountainbikekampioen Jens Schuermans is zondag als 9e geëindigd in de wereldbekermanche crosscountry in het Oostenrijkse Leogang. De overwinning ging verrassend naar de Zwitser Lars Förster. Bij de vrouwen pakte Puck Pieterse haar 2e WB-zege van het seizoen.

Een week na zijn recordzege in eigen land in Lenzerheide had de Zwitser Nino Schurter duidelijk een offday in Leogang: de tienvoudige wereldkampioen finishte amper als 21e.

 

Met daarenboven geen Tom Pidcock of Mathieu van der Poel aan de start in Leogang, kregen de subtoppers uit het mountainbiken de kans op een wereldbekerwinst.

 

Uiteindelijk trok Lars Förster na een lekke band voor zijn land- en ploeggenoot Mathias Flückiger aan het langste eind. Voormalig Europees kampioen Förster won met 14 seconden voorsprong op de Duitser Luca Schwarzbauer, die de openingsfase had gekleurd, en 23 seconden op de Tsjech Ondrej Cink. Flückiger moest met de 5e plek tevreden zijn.

 

Van Belgische zijde haakte Pierre de Froidmont, na een prima start, zijn wagonnetje in de beginfase aan bij een ruime kopgroep. De Froidmont zou uiteindelijk als 17e finishen.

 

Nationaal kampioen Jens Schuermans haalde wel de top 10: hij werd knap 9e op 1,5 minuut van Förster. Schuermans was vrijdag ook al als 4e geëindigd in de shorttrack van Leogang.

 

Eerder op de dag had Puck Pieterse de wedstrijd voor de vrouwen in Leogang gewonnen. De Nederlandse werd op het podium vergezeld door het Oostenrijkse duo Mitterwallner en Stigger. Pieterse won eerder dit seizoen ook al in Nove Mesto.

Gerelateerd:
kalender WB mountainbike 2023
    mannen vrouwen
12-14 mei Nove Mesto (Tsj) Pidcock Pieterse
9-11 juni Lenzerheide (Zwi) Schurter Lecomte
16-18 juni Leogang (Oos) Förster Pieterse
25 juni EK in Krynica-Zroj (Pol) Dascalu Pieterse
30 juni-2 juli Val di Sole (Ita) Schurter Pieterse
9-12 augustus WK in Glentress Forest (Sch) Pidcock Ferrand-Prévot
25-27 augustus Vallnord (And) Flückiger
Mitterwallner
7-17 september Les Gets (Fra) Koretzky Mitterwallner
28 september-1 oktober Snowshoe (VS)    
6-8 oktober Mont Sainte-Anne (Can)