Ga naar de inhoud

Bondscoach Sven Vanthourenhout: "Er zullen geen conflicten zijn. Ik sta 100 % achter deze ploeg"

 do 3 augustus 2023 17:46
Sven Vanthourenhout.

De bondscoach is samen met het gros van zijn equipe aangekomen in Schotland. Aan het Belgische rennershotel sprak hij met onze reporter. En uiteraard kwamen de uitspraken van Tom Boonen in Wielerclub Wattage aan bod. 

Tom Boonen had gisteren in Wielerclub Wattage zijn twijfels geuit over de 9 namen die Sven Vanthourenhout op papier heeft gezet. Vooral de gelijklopende belangen van Wout van Aert en Jasper Philipsen roepen bij de ex-wereldkampioen vragen op.

 

Is dit dan een beloningsselectie? Zijn er geen knopen doorgehakt? En zullen er sowieso conflicten komen? De bondscoach bleef vandaag rustig bij de verbale prikjes van Boonen.

 

"Ik kan nu al zeggen dat hier geen conflicten zullen voorvallen", reageerde hij zeer sereen. "De selectie is gebaseerd op wat deze jongens allemaal kunnen."

 

"We mogen hun kwaliteiten zeker niet onderschatten. De 9 jongens die hier aan de start staan, verdienen dat."

 

"Ze zullen allemaal hun rol spelen. Daar ben ik echt wel van overtuigd. Maar goed, het is elk jaar voer voor discussie."

 

Wie geen conflicten wil, praat alles vooraf goed door. Is dat dan al gebeurd?

 

"Iedereen weet waarom hij hier is en dat zal zondag zo blijken. Al is dat uiteraard geen garantie op succes. Maar ik sta 100 procent achter deze ploeg."

Iedereen weet waarom hij hier is en dat zal zondag zo blijken. Ik sta 100 procent achter deze ploeg.

Bondscoach Sven Vanthourenhout

"Podium van het EK bestond niet toevallig uit 3 ex-crossers"

Vrijdag zal de bondscoach met zijn profs het parcours in Glasgow inspecteren, maar hij is hier natuurlijk een tijdje terug al op verkenning geweest. Wat heeft de lus met meer dan 40 bochten hem geleerd?

 

Vanthourenhout: "Die opeenvolging, ronde na ronde, zal doorwegen. Dat voortdurende optrekken bepaalt veel, net als het weer."

 

"Regenweer zal het nog lastiger maken. De snelheid ligt dan automatisch lager in de bochten. Het laatste uur wordt sowieso een strijd tussen de sterkere jongens."

 

"Ik denk dan vooral aan jongens met explosiviteit die in de klassiekers heel lang meegaan. Zij zullen het mooie weer maken, ook al wordt het slecht weer."

 

"Of dit dan iets voor veldrijders kan zijn? Ja, kijk naar het EK van 2018 met Trentin, Van der Poel en Van Aert op het podium. Dat zijn niet toevallig 3 ex-crossers."

Gerelateerd: