Ga naar de inhoud

"Belachelijk" WK-parcours? "Maar Wout van Aert gelooft er rotsvast in"

 do 3 augustus 2023 11:59
Glasgow verwelkomt het Super WK.

Vaste prik in de laatste rechte lijn naar een WK wielrennen: een grondige studie van het parcours. Wat moeten we denken van de omloop in Glasgow? Wout van Aert ging na de voorjaarsklassiekers zelf een kijkje nemen en was blijkbaar niet onder de indruk, zo verklapte Jan Bakelants in Wielerclub Wattage. 

Jan Bakelants ging afgelopen weekend nog 6 à 7 uren trainen in de regen met Wout van Aert in de Ardennen.

 

De tafelgast van Wielerclub Wattage stelde er vast hoe Van Aert "in balans" is en uiteraard kwam het WK van zondag veel aan bod tijdens hun gesprekken.

 

"Hij is hier op gebrand", concludeert Bakelants. "Wout gelooft er rotsvast in, maar hij vindt het een belachelijk parcours. Hij zei: "Het is goed dat het mij ligt, maar het trekt eigenlijk op niets.""

 

Dirk De Wolf is het volmondig eens. "42 bochten in een lus van 14 kilometer: dat is verschrikkelijk. Stel je voor dat het regent."

 

"Als het droog is, dan rijd je daar als prof door. Als het regent, dan kun je met een ploeg enorm veel forceren. Als je met 5 man van het kaliber zoals de Belgen dan enkele rondjes doorrijdt, dan duiken veel renners de boxen in."

 

"Regen verandert het parcours compleet", bevestigt ook Tom Boonen. "Stadskampioenschappen in de regen zijn altijd superzwaar. Je komt dan zelden of nooit met een groep van meer dan 20 renners aan."

Wout gelooft er rotsvast in, maar hij vindt het een belachelijk parcours. Hij zei: "Het is goed dat het mij ligt, maar het trekt eigenlijk op niets."

Jan Bakelants

"Als het niet regent, dan wordt dit een vrij makkelijk WK"

We krijgen met andere woorden zondag dan geen echte sprint te zien? "Het zal geen spurt zijn", wikt Dirk De Wolf. 

 

Jan Bakelants countert: "Als het niet regent, dan wordt dit een vrij gemakkelijk WK. Als het droog is, neem je al die bochten snel."

 

Wordt het dan een veredelde kermiskoers? Tom Boonen: "Daar wordt vaak mee gelachen, maar kermiskoersen zijn vaak de zwaarste wedstrijden. Er zit geen recuperatie in."

 

"Als ploeg moet je dan vooraan rijden. Als deze ploeg samenrijdt en aanvallend durft te rijden, dan is dit het beste parcours. Dan heb je wat je wil. Dan rijd je alles naar de vaantjes omdat je op kop kunt rijden."

Of bekijk de aflevering op VRT MAX

Gerelateerd: