Ga naar de inhoud

Wout van Aert looft "klasbak" Evenepoel en legt zich neer bij 5e plek: "Schrok hoeveel ik achter was"

 vr 11 augustus 2023 18:23
Wout van Aert feliciteerde na de meet Remco Evenepoel

Alles gegeven, maar het volstond niet voor eremetaal. Wout van Aert legde zich neer bij zijn vijfde plaats en loofde achteraf wereldkampioen Remco Evenepoel: "Superknap wat hij doet als lichtgewicht op dit parcours."

Het eerste tussenpunt was meteen een reality check voor Wout van Aert, die vandaag nooit in de running was voor de wereldtitel. Onze landgenoot moest toen meteen veel tijd prijsgeven op verrassing van de dag Tarling.

 

"Ik wist het niet, omdat de communicatie niet super werkte. (lachje) Misschien maar goed ook dat ik niet wist hoeveel ik achter zat."

 

Uiteindelijk zou Van Aert ruim anderhalve minuut achter Evenepoel eindigen: "Maar ik heb er het maximale uitgehaald", vond WVA. "Ik schrok toen ik uiteindelijk zag hoeveel ik achter was. Ik kon echt niet sneller, maar hoopte wel op een beter resultaat."

Remco bewijst nogmaals wat voor een klasbak hij is - ik ben blij voor hem.

Wout van Aert

Van Aert, die zich niet wou wegsteken achter de zware wegrit, had achteraf maar van één ding spijt: "Misschien ben ik iets te behouden gestart", blikte hij terug.

 

"Ik voelde me op het einde nog goed op de hupkes, maar kon niet veel tijd goedmaken. Ach, het is een eendagstijdrit. We zagen op de Olympische Spelen al dat de combinatie moeilijk is."

 

Afsluiten deed Van Aert met lof voor Evenepoel: "Je kan het moeilijk nog een verrassing noemen. Ook in tijdritten steekt hij er vaak bovenuit dit jaar. Chapeau voor hem. Het is superknap wat hij doet als lichtgewicht op dit parcours. Remco bewijst nogmaals wat voor een klasbak hij is - ik ben blij voor hem."

Een hartelijke ontmoeting tussen de 2 Belgen:

Uitslag Wereldkampioenschappen

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
55:19.20
BelgiëBEL
2
Filippo Ganna
+12.28
ItaliëITA
3
Joshua Tarling
+48.20
Groot-BrittanniëGBR
4
Brandon McNulty
+1:26.91
Verenigde StatenVS
5
Wout van Aert
+1:37.23
BelgiëBEL
6
Nélson Oliveira
+1:52.46
PortugalPOR
7
Rohan Dennis
+1:53.66
AustraliëAUS
8
Mattia Cattaneo
+1:56.78
ItaliëITA
9
Mikkel Bjerg
+1:58.96
DenemarkenDEN
10
Geraint Thomas
+2:04.47
Groot-BrittanniëGBR
Gerelateerd: