Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Russische tennisster Anastasia Pavljoetsjenkova mag Tsjechië niet in voor WTA-toernooi in Praag

 za 29 juli 2023 15:01
" "
Anastasia Pavljoetsjenkova mag Tsjechië niet betreden.

De Russische tennisster Anastasia Pavljoetsjenkova is door het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken het land uit gezet. De nummer 98 van de wereldranglijst mag het Tsjechische grondgebied niet betreden en kan dus niet deelnemen aan het WTA-toernooi van Praag komende week. 

Anastasia Pavljoetsjenkova zal niet deelnemen aan het WTA-toernooi in Praag. De Russische werd tegengehouden op de luchthaven en haar tijdelijke verblijfsvergunning werd door de lokale autoriteiten geweigerd.

 

Pavljoetsjenkova reageerde zelf kort via Instagram. Ze deelde een WTA-statement dat stelt dat iedereen zou moeten kunnen deelnemen aan toernooien gebaseerd op verdienste, zonder discriminatie. Ze schreef hierbij: "Volgende week kan ik niet aantreden op het toernooi in Praag. Ik zet gewoon mijn voorbereiding op het Amerikaanse hardcourtseizoen voort. "

 

De weigering van haar verblijfsvergunning is een gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Tsjechische regering besliste vorige maand dat (Wit-)Russische sporters niet meer mogen deelnemen aan competities op hun grondgebied. Dat besluit werd genomen op vraag van de sportverenigingen.

 

Het Tsjechisch Olympisch Comité liet eerder dit jaar ook al weten gekant te zijn tegen de eventuele deelname onder neutrale vlag van Russische en Wit-Russische atleten aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.