Ga naar de inhoud

Van den Bergh en Huybrechts "knuffelen" na nieuwe zege op World Cup: "Onze ego's opzijgeschoven"

 vr 16 juni 2023 20:45
De Belgen stonden opnieuw als een team op het podium.

De ambras in de Belgische dartsklas lijkt bijgelegd. Na de ijskoude vertoning tussen ploegmaats Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts op de World Cup darts donderdag, werd ze vrijdag tegen China hun persoonlijke vete (eventjes) vergeten. Na een felbevochten zege volgde een bescheiden omhelzing en excuses aan het publiek. "Sorry voor de vertoning van gisteren."

Het was een opvallend tafereel, donderdagavond op de World Cup, het belangrijkste landentoernooi in de dartssport. De Belgische ploegmaats Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts - al jaren vrienden - gunden elkaar plots geen blik meer.

 

De sfeer zat ver onder het vriespunt, na de partij hielden beide heren de lippen stijf. "Ik wil er niet over uitweiden, maar we zullen zien hoelang het binnenskamers blijft", deelde Huybrechts nog een subtiel steekje uit naar zijn kompaan.

 

Vrijdag volgde er een bemiddelingsgesprek tussen Huybrechts en Van den Bergh op initiatief van beide kampen én van de PDC, de professionele dartsfederatie die maar al te goed besefte dat dit geen reclame was voor de sport.

 

Dat gesprek bleek zijn vruchten af te werpen. De ego's werden opzijgeschoven en in de groepswedstrijd tegen China stonden de Belgen er weer als een team. Helemaal van harte leek het nog niet, maar af en toe werd er een handshake uitgedeeld. 

 

Toen de Belgen na een spannende partij finaal ook aan het langste eind trokken, volgde er zelfs een bescheiden omhelzing. Met de twee op twee zijn de Belgen nu al zeker van de volgende ronde in Frankfurt.

"Excuses voor de vertoning van gisteren"

"We willen ons bij het Belgische publiek verontschuldigen voor die vertoning van gisteren", sloegen beide haantjes mea culpa na de partij. "We dachten dat we het professioneel aanpakten, maar het kwam anders over dan we wilden."

 

"Na een meeting met de PDC hebben we beseft dat het anders moest. Wat we tegen Finland toonden, was ook voor ons geen fijn gevoel. We zijn hier als land, niet als Huybrechts en Van den Bergh."

 

"De World Cup is groter dan eender welk ego, maar gisteren hebben we met een ego gespeeld. We spelen deze World Cup voor België. We zijn trots dat we hier staan voor ons land en daarvoor moeten we even onze persoonlijke issues opzijzetten."

De World Cup is groter dan eender welk ego, maar gisteren hebben we met een ego gespeeld. We spelen deze World Cup voor België.

Dimitri Van den Bergh & Kim Huybrechts

Bekijk het slot van de partij tegen China:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: