Ga naar de inhoud

Waar liep het mis tussen boezemvrienden Huybrechts en Van den Bergh? "Dit speelt al langer"

 vr 16 juni 2023 15:33
Ooit twee handen op één buik, maar gisteren gunden Huybrechts en Van den Bergh elkaar geen blik.

Enkele jaren geleden stonden ze nog samen te dansen op het podium, nu gunden Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts elkaar geen blik op het WK darts. Een poging om het uit te praten voor de eerste WK-match leverde niets op, weet dartscommentator Erik Clarys. "Maar ik had verwacht dat ze er zich op het podium over konden zetten."

"Genant? We hebben toch gewonnen."

 

Kim Huybrechts deed zijn best om de ongemakkelijke situatie te omzeilen, maar iedereen had gezien dat er een haar in de boter zat tussen de twee Belgische dartstenoren op het WK darts.

 

Geen vuistje, geen knuffel, zelfs geen blik gunden Huybrechts en Van den Bergh elkaar. "Ik doe mijn ding, hij doet zijn ding", vatte "Dancing Dimi" het samen.

 

Toch vreemd voor de twee darters die twee handen op één buik leken. In 2018 stonden ze nog samen hun beste dansmoves te tonen op het WK-podium. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat is er aan de hand? "Interne keuken"

Waar is het misgelopen tussen de twee boezemvrienden? Enkele opmerkingen van Huybrechts als co-commentator zouden slecht gevallen zijn bij Van den Bergh, die zelfs een klacht zou hebben ingediend bij de Darts Regulation Authority (DRA).

 

Hoe de vork precies in de steel zit, wil niemand kwijt. Ook Erik Clarys niet, dartscommentator en begeleider van Huybrechts. "Dat is interne keuken", vertelt hij.

 

"Het speelt al langer. Ik wist dat het problemen ging opleveren, maar ik had verwacht dat ze er zich op het podium over konden zetten. Maar de spanningen liepen hoog op."

 

"Kim heeft me verteld dat hij voor de wedstrijd met Dimi heeft gepraat en heeft gevraagd om het op het podium professioneel te houden. Naar het schijnt moet Dimi daar niet goed op hebben gereageerd."

Ze halen er meer voldoening uit om voor hun land uit te komen dan uit hun persoonlijke vete.

Erik Clarys

Twee ploegmaats die geen woord met elkaar uitwisselen, maar wel samen een wereldtitel moeten veroveren... Lukt dat wel?

 

Van den Bergh maakt zich geen zorgen. "We hebben het al verschillende jaren op een andere manier gedaan. Toen we een echt team waren, hebben we nooit gewonnen. Dit jaar een andere aanpak."

 

Ook Erik Clarys is ervan overtuigd dat Huybrechts en Van den Bergh alles zullen geven voor hun land, ondanks hun meningsverschillen. "Daar halen ze meer voldoening uit dan uit hun persoonlijke vete", zegt hij. "Ze zijn allebei heel fier om voor hun land uit te komen."

 

"De beste koppels verstaan elkaar blindelings. Dat is momenteel iets moeilijker voor Kim en Dimi, maar ze zullen zich wel dubbel plooien voor een goed resultaat. Het is goed mogelijk dat de ene niet zal willen onderdoen voor de andere."

 

En wat als ze moeten afspreken op welke dubbel ze willen eindigen? Ook dat zal geen probleem vormen, weet Clarys, want "double 16" draagt bij hen allebei de voorkeur weg.

 

"Het is het voordeel dat ze dezelfde favoriete dubbel hebben. En ze zijn allebei professioneel genoeg om van elkaar aan te voelen wanneer ze moeten overschakelen op een andere dubbel."

Gezamenlijk statement: "Onze verschillen besproken"

Of ze ondertussen de handen hebben geschud, is niet duidelijk, maar in een gezamenlijk statement maken Van den Bergh en Huybrechts wel duidelijk dat ze hebben samengezeten.

 

"Na de overwinning van afgelopen nacht hebben we samengezeten om onze recente meningsverschillen te bespreken. Er blijven nog issues onopgelost, maar we zijn allebei wel toegewijd om ons het WK te winnen voor België."

 

"Dat begint met de wedstrijd van vanavond tegen China. Onze focus ligt er nu op om die wedstrijd als een team voor te bereiden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: