Ga naar de inhoud

Joachim Gérard opent vandaag op Roland Garros: "Weer plezier vinden in tennissen"

Joachim Gérard is de nummer 4 van de wereld, maar ging er in Melbourne wel in de 1e ronde uit.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-4) is klaar voor Roland Garros, waar hij vandaag in de eerste ronde de Fransman Frédéric Cattaneo (ITF-21) bekampt. Die kreeg een wildcard. Voor onze 34-jarige landgenoot is het een nieuw begin, de exit in de eerste ronde in de Australian Open kwam hard aan.

"Ik voel me vrij goed", vertelde Joachim Gérard, die in 2020 de finale verloor op het Parijse gravel. "In Royan heb ik recent de finale bereikt tegen de Argentijn Fernandez (6-3, 6-3-nederlaag, red.). Er waren heel wat positieve punten."

"Ik ben blij hier op Roland Garros te zijn en ben klaar om erop los te slaan. Cattaneo is een speler met een wat lager niveau dan de anderen. Hij heeft niet echt wapens in zijn spel. Hij kan goed spelen, maar hij doet je geen pijn."

"Kortom, het is een gevaarlijke wedstrijd, want ik word verondersteld te winnen. Maar je moet altijd spelen."

"Meer genieten op veld, minder focussen op resultaat"

Gérard hoopt te schitteren aan de Porte d'Auteuil. Maar na de ontgoocheling op de Australian Open, waar hij in de eerste ronde strandde, wil hij niet te hard van stapel lopen.

"Ik begin opnieuw, vooral mentaal. Ik probeer meer te genieten op het veld en minder te focussen op het resultaat. En ik denk dat dat me vrijer kan doen spelen."

"Let wel, ik heb nog steeds ambities. Ik ben de nummer 4 van de wereld en natuurlijk wil ik zo ver mogelijk raken en hier winnen. Maar als dat niet lukt, is dat niet erg."

"Het doel is om het plezier opnieuw te vinden. De laatste tijd was ik dat een beetje kwijt. Ik ga alles geven, zodat ik geen spijt heb wanneer ik de baan verlaat."