Ga naar de inhoud

Waarom Haas afscheid nam van Mick Schumacher: "Crashes hebben ons 2 miljoen dollar gekost"

 wo 12 april 2023 09:44
Formule 1-auto
De schuiver op het kletsnatte circuit Japan was de druppel voor het Haas-team.

In tegenstelling tot die van zijn vader is de Formule 1-carrière van Mick Schumacher (24) geen hoogvlieger. Bij de renstal Haas kostten zijn crashes hopen geld. Zo'n 2 miljoen dollar volgens teamchef Günther Steiner.

Volgende week komt Günther Steiner met zijn boek "Surviving to drive" op de proppen. Daarin neemt hij - zoals we hem kennen - geen blad voor de mond. Ook niet over Mick Schumacher, zoon van F1-legende Michael Schumacher.

 

Met zijn crashes scoorde de Duitser vorig seizoen geen punten bij Haas. De schuiver op het kletsnatte circuit Japan was de druppel voor het team. Na de eerste training gleed Schumacher zijn auto in de banden.

 

"Natuurlijk was het nat, maar niemand slaagde erin om een auto af te schrijven op weg naar de pits", foetert Steiner. "We waren een auto kwijt en moesten een nieuwe bouwen."

 

"Het is belachelijk. Hoeveel mensen hadden we niet kunnen inhuren voor 700.000 euro? En waar moet ik dat geld vandaan halen?"

 

(scrol omlaag voor meer)

Günther Steiner
Günther Steiner op het circuit van Spa-Francorchamps.

Hoeveel mensen hadden we niet kunnen inhuren voor 700.000 euro? En waar moet ik dat geld vandaan halen?

Günther Steiner

Ook in Saudi-Arabië en in Monaco maakte Schumacher vorig seizoen brokken. "In totaal heeft het ons 2 miljoen dollar gekost", zegt Steiner, die Schumacher verving door zijn landgenoot Nico Hülkenberg.


Die puurde dit seizoen al 6 punten uit 3 races, evenveel als Ferrari-rijder Charles Leclerc.

 

Mick Schumacher is dit jaar aan de slag als testrijder bij Mercedes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Toto Wolff en Mick Schumacher
Mick Schumacher is dit seizoen aan de slag als testrijder bij Mercedes.