Ga naar de inhoud

Warlop eindigt 2e in Nederlandse strandklassieker, journalist Zonneveld baalt na foutje

Kersvers Belgisch kampioen strandrace Jordi Warlop (Soudal-Quick Step Development Team) is als tweede geëindigd in Egmond-Pier-Egmond, een strandraceklassieker in het noorden van Nederland. Ook wielerjournalist Thijs Zonneveld speelde een belangrijke rol van betekenis.

De 22e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond werd gewonnen door de Nederlandse outsider Stijn Appel, die na het keerpunt samen met wielerjournalist Thijs Zonneveld een kloof sloeg op de rest. 

 

Zonneveld viel door een foute trajectkeuze bij het verlaten van het strand echter nog naast het podium. 

 

Appel haalde het uiteindelijk met enkele seconden voorsprong op de Belgen Jordi Warlop, Thomas Joseph en Jasper Dejaegher, die in die volgorde plaatsen twee tot en met vier wisten te bezetten. 

 

Pascal Eenkhoorn, aanwinst van Lotto - Dstny, finishte als zevende, Zonneveld uiteindelijk als elfde, net voor Timothy Dupont.

 

Zowel Warlop als Zonneveld toonden tijdens Egmond-Pier-Egmond hun nieuwe ploeg voor het eerst in competitie: Warlop sloot na het in elkaar vallen van B&B Hotels - KTM nog maar pas aan bij het opleidingsteam van Soudal-Quick Step, Zonneveld maakte vrijdag bekend weer ambitieuzer te gaan strandracen en gravellen bij het Nederlandse UCI-team Beat Cycling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.