Ga naar de inhoud

Jordi Warlop is de nieuwe Belgische kampioen Beachracen na elitesprintje met Vanmarcke

BK Beachracen Bredene.

Heel wat profrenners verzamelden vandaag op het strand van Bredene voor het BK Beachracen. Na een ware uitputtingsslag ploegde Jordi Warlop er zich naar de driekleur. De renner van B&B Hotels toonde zich in de slotfase de sterkste van een elitegroepje met onder anderen Sep Vanmarcke en Bert Van Lerberghe. 

Het strand van Bredene was vandaag het toneel van het BK Beachracen. Naar jaarlijkse traditie tekenden er ook heel wat profrenners present. Onder anderen Tim Merlier, Jasper Philipsen, Tim Declerq, Sep Vanmarcke en topfavoriet Yves Lampaert deden er een gooi naar de Belgische driekleur.


Van de Soudal-Quick Step-enclave koos Bert Van Lerberghe meteen het ruime sop. De rest van de profrenners moest zich - na een hectische massastart - vooral bezighouden met een grote reuzenslalom naar voren. 


Van Lerberghe profiteerde van het momentum en sloeg al na één van de zes ronden een aanzienlijke kloof. Toch had de loods van Soudal-Quick Step geen zin in een solonummer. Van Lerberghe temporiseerde en liet achtervolgers Warlop, Vanmarcke en Joseph aansluiten.


Yves Lampaert wilde het kwartet vervoegen vanuit de achterhoede, maar de farmer's son zou de Beach Boys voorin nooit vervolledigen. Zijn frustrerende achtervolgingstocht eindigde nog met een duik in het zand. Samen met zijn maatje Tim Declercq tuimelde hij over een gedubbelde renner.

 

Vooraan was Warlop in de laatste ronde dan weer helemaal ontketend. Met een furieuze tempoversnelling op het laatste deel van het strand gaf hij Vanmarcke (2e) en Van Lerberghe (3e) het nakijken. Een uitstekende sollicitatiebrief: Warlop is een van de B&B-Belgen die nog op zoek moet naar een nieuwe profploeg.

 

Bij de vrouwen - die tegelijkertijd met de mannen van start gingen - was het goud voor Grace Verbeke. De 38-jarige wielrenster hield Joyce Vanderbeken en de talentvolle Mieke Dockx achter zich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.