Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny stelt Fransman Stéphane Heulot aan als CEO: "Ploeg terugbrengen naar de WorldTour"

Stéphane Heulot is een 51-jarige Fransman.

De Franse ex-geletruidrager Stéphane Heulot is na een maandenlange zoektocht verkozen tot CEO van Lotto-Dstny. "Met zijn diepgaande kennis en ervaring in de wielersport was hij de perfecte kandidaat", meldt Lotto-Dstny.

Na de degradatie uit de WorldTour stapte CEO John Lelangue op bij Lotto-Soudal. Een zoektocht naar een opvolger ging van start, maar het duurde lang vooraleer er witte rook kwam.

Axel Merckx, Andrej Tchmil en Philippe Gilbert werden genoemd als mogelijke kandidaten, maar ze werden even snel weer van het lijstje geschrapt.

 

Uiteindelijk kwam Lotto-Dstny bij Stéphane Heulot terecht. De 51-jarige Fransman woont al een tijdje in ons land, in Desselgem. Als ex-renner en ex-manager kent hij de kneepjes van het wielervak.


"De ploeg zocht iemand met ervaring en een diepgaande kennis van de wielersport, maar eveneens met bewezen vaardigheden buiten de sport. Stéphane Heulot is de perfecte kandidaat", schrijft Lotto-Dstny in een persbericht.

 

"Lotto-Dstny en Stéphane Heulot hebben een gedeelde visie over de manier waarop een ploeg gerund dient te worden, talentontwikkeling en ethiek in de sport."

 

"De ploeg is ervan overtuigd dat hij, samen met sportief manager Kurt Van de Wouwer, Chief Business Officer Yana Seel, alle andere stafleden en de renners Lotto-Dstny terug zal brengen naar de WorldTour."

Heulot was profrenner van 1992 tot 2002.

Wie is Stéphane Heulot?

  • 51-jarige Fransman
  • woont in Desselgem (West-Vlaanderen) met zijn Belgische partner
  • was 10 jaar lang profrenner: van 1992 tot 2002
  • gaf in de Tour van 1996 huilend op in de gele trui door knieproblemen
  • werd Frans kampioen op de weg in 1996
  • richtte in 2009 het Franse team Besson-Chaussures op, het latere Saur-Sojasun.
  • was ook manager van het Amerikaanse team Rally Cycling

Stéphane Heulot droeg in de Tour van 1996 drie dagen de gele trui.

Heulot: "Lotto-Dstny rooskleurige toekomst garanderen"

Stéphane Heulot is klaar om Lotto-Dstny uit het woelige water te loodsen.

"We staan voor een uitdagende periode, maar ik ben klaar om de verantwoordelijkheid op te nemen om ons naar het volgende hoofdstuk te leiden", zegt de 51-jarige Fransman.

"Net als ik heeft Lotto-Dstny altijd een zeer sterke focus op talentontwikkeling gehad. Daarnaast zie ik het als een belangrijke taak om het vrouwenteam de volgende stap te laten zetten."

De grootste uitdaging voor Heulot is Lotto-Dstny weer in de hoogste klasse van het wielrennen te krijgen.

 

"Mijn ambitie is om de ploeg terug te brengen naar de WorldTour en een rooskleurige toekomst te garanderen voor de komende decennia.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.