Ga naar de inhoud

Oppepper voor Toon Aerts: hij heeft eindelijk zijn haar kunnen laten knippen

Le nouveau Toon Aerts.

Vorige week moest hij met slecht nieuws komen, deze week oogt Toon Aerts (29) iets gelukkiger. Voor het eerst in bijna een jaar is de veldrijder naar de kapper kunnen gaan. "Met de kapbeurt lijkt er ook wat stress weggeknipt", vertelt hij in de podcast Cross.

De Internationale Wielerunie UCI houdt Toon Aerts 2 jaar aan de kant na een dopingzaak. Om zijn onschuld te bewijzen, liet de crosser zijn haar groeien.

 

Vorige week verscheen hij nog met weelderige haardos op een persconferentie. Vandaag zat er een frissere Toon Aerts in de podcaststudio van Play Sports. "Neen, mijn kapper was niet gestorven", lachte hij.

 

"Het laboratorium heeft vorige week nog enkele haarstalen kunnen bewaren. Uit analyse blijkt dat het product niet meer gevonden is sinds de zomer, de blootstelling is dus gestopt na het vorige crossseizoen. Het sein voor mij om, net voor het nieuwe jaar, eindelijk naar de kapper te kunnen."

 

Een opluchting voor de voormalige Belgische en Europese crosskampioen. "Ik vond me er verschrikkelijk uitzien, ik moest zelfs op zoek naar een grotere helm. Nu zie ik de echte Toon weer in de spiegel", vertelt Aerts.

 

"Een echte sportman moet mooi geschoren zijn, vind ik. En met de kapbeurt lijkt er ook wat stress weggeknipt."

Ik vond me er verschrikkelijk uitzien. Ik moest zelfs op zoek naar een grotere helm.

Toon Aerts

Toon Aerts vorige week met weelderige haardos.