Ga naar de inhoud

Christian Horner voelt niets voor overstap naar Ferrari: "Ik heb zeer sterke band met Red Bull"

 di 6 december 2022 17:23
Christian Horner wil Red Bull trouw blijven.

Ferrari is na het ontslag van teambaas Mattia Binotto naarstig op zoek naar een nieuwe topman. Maar bij Red Bull-teambaas Christian Horner hoeven ze niet aan te kloppen. 

Niet voor het eerst trekt Ferrari aan de mouw van Christian Horner. Ook vorig jaar zouden ze de teambaas van Red Bull met een stevige cheque naar Maranello hebben proberen te lokken.

 

Maar ook nu Mattia Binotto opstapt bij Ferrari, hoeven ze niet te rekenen op Horner als vervanger. "Ik ben sinds het begin bij Red Bull en we hebben een zeer sterke band", vertelde de 49-jarige Brit bij Sky Sports.

 

Horner was niet verrast dat Binotto een stapje opzij moest zetten bij Ferrari. "Ik ben sinds 2005 bij Red Bull en volgens mij zoeken zij nu hun zesde teambaas", stelde hij.

 

Ferrari leek afgelopen seizoen de grote uitdager te worden van Red Bull, maar moest vrede nemen met de tweede plek voor Charles Leclerc in de WK-eindstand. 

 

De Fransman Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, lijkt nog steeds de grootste kanshebber om het roer over te nemen van Binotto. Zijn goede band met kopman Charles Leclerc spreekt in zijn voordeel.

Gerelateerd: