Ga naar de inhoud

Analisten niet mals voor Oranje-defensie: "Als je zo slentert, roep je het over jezelf af"

De Nederlanders mogen tevreden zijn met een gelijkspel tegen Ecuador.

Op papier hebben ze misschien wel een van de beste defensies ter wereld, maar tegen Ecuador liet de Nederlandse achterhoede toch geen al te beste indruk na. "Dit was echt de non-match van Nederland", zegt Brecht Dejaegere in de nabeschouwing. Ook Dennis van Wijk is niet mals voor zijn landgenoten.

Na 6 minuten zat Oranje op rozen na een knappe openingstreffer van Gakpo, maar nadien draaide Ecuador de rollen volledig om.

 

De ploeg van Louis van Gaal werd compleet overdonderd door de agressiviteit en drive van de Ecuadorianen en moesten helemaal terugplooien.

 

Voor de rust werd de verdiende gelijkmaker nog afgekeurd, maar na de pauze was het wel prijs. Ook nadien was het bibberen en beven voor de troepen van Van Gaal.

 

"Je voelde na de gelijkmaker dat het tweede Ecuadoraanse doelpunt niet meer veraf was", zei Brecht Dejaegere na de wedstrijd. "Er werd heel slecht en laks verdedigd. Dit was echt de non-match van de Nederlanders."

Als je zo slentert, dan roep je dit scenario over jezelf af.

Dennis van Wijk

Vooral Virgil van Dijk moest het ontgelden na de matige prestatie van de Nederlanders. Na de wedstrijd verklaarde de verdediger dat ze moeite hadden met het agressieve Ecuador en dat Nederland te traag speelde.

 

"Ik vond Van Dijk zelf in balbezit net heel traag", aldus Dejaegere. Ook analist Dennis van Wijk was niet mals voor de aanvoerder. "Als je zo slentert over het veld, dan roep je dit scenario over jezelf af."

 

"Als er één competitie is waar er agressief voetbal wordt gespeeld is het wel de Premier League", aldus de Nederlander. "Van Dijk speelt bij Liverpool en Aké bij Manchester City. Dan heb je nog jongens als De Jong en Memphis die bij Barcelona spelen. Dat zijn geen sukkelaars, hé."