Ga naar de inhoud

Nederlandse pers is niet blind voor werkpunten: "De weg naar wereldgoud is nog lang"

 ma 21 november 2022 19:17

De kop is eraf voor Nederland, maar Oranje heeft zijn WK niet geopend met een krachtig statement. Tegen Senegal was het wroeten, maar na een moeizame avond stond de verdiende 0-2 wel op het scorebord. Wat was de teneur in de Nederlandse pers? 

Voetbal International: "Geen spectaculair begin, alle moeite met Senegal"

Voetbal International zag doelpuntenmakers Gakpo en Klaassen als "redders" bij de "moeizame vuurdoop" op het WK.

 

"Lang leek er niet meer dan een doelpuntenloos gelijkspel in te zitten voor Oranje, maar Gakpo behoedde Nederland voor een eerste teleurstelling."

 

"Oranje wilde ongetwijfeld op spectaculaire wijze aan het WK beginnen, maar de formatie van Van Gaal had alle moeite met Senegal", analyseerde VI. "Door fouten van Nederland was Senegal ook een aantal keer dreigend."

 

"Senegal kreeg na rust de beste mogelijkheden, terwijl het bij Nederland opviel dat het in de passing regelmatig misging. Toch ontsnapte Oranje in de slotfase op een moment dat het niet meer leek te gebeuren."

Algemeen Dagblad: "Te weinig spelers haalden hun topniveau, maar elftal ligt keurig op koers"

Bij Algemeen Dagblad zagen ze "een worstelend Oranje". 

 

"De weg naar wereldgoud is nog lang, het spel van Oranje was ronduit moeizaam, maar kort voor tijd brak Cody Gakpo alsnog de ban tegen Senegal."

 

"De bevrijdende 1-0 zorgde voor zichtbare opluchting bij het Nederlands elftal, in een wedstrijdfase waarin niemand nog rekende op een overwinning."

 

"Nederland speelde niettemin moeizaam, negentig minuten lang zoekend naar ruimte en ritme. Te weinig spelers haalden hun topniveau."

 

"Oranje dankte de zege vooral aan een momentopname, maar de vreugde was er niet minder om. Zeker niet toen Davy Klaassen ook nog 2-0 maakte", oordeelde het AD nog.

 

"Speltechnisch valt er weliswaar nog volop te verbeteren, de 2-0 zege zette het Nederlands elftal keurig op koers."

De Telegraaf: "Moeizaam begin"

De Telegraaf bestempelde Oranje eveneens als "worstelend".

 

"De door Louis van Gaal met veel tromgeroffel aangekondigde WK-missie van het Nederlands elftal is moeizaam begonnen."

 

"De 71-jarige bondscoach bracht de afgelopen maanden bij herhaling naar voren, dat Oranje onder zijn leiding wereldkampioen kan worden in Qatar, maar bij de aftrap tegen Senegal was het niveau dat dat werd gehaald teleurstellend."

 

"Oranje had de handen vol aan de fysiek ijzersterke en voetballend handige kampioen van Afrika."

Gerelateerd: