Ga naar de inhoud

Vive la France! "Giroud is een betere spits voor Frankrijk dan Benzema"

De uittredende wereldkampioen heeft het toernooi in Qatar ingezet met een knal. Tegenstander Australië legde de Fransen weinig in de weg, maar het was meer dan de 4-1-cijfers, die indruk maakten op Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana in onze dagelijkse podcast.

Geen Benzema, geen Pogba, geen Kanté. Dus werd de held in de eerste WK-wedstrijd van de Fransen... Olivier Giroud.


De spits van AC Milan werd tussen de zomer van 2021 en september 2022 meer dan een jaar lang niet geselecteerd voor wedstrijden met inzet (WK-kwalificatiematchen, Nations League) voor Les Bleus. Enkel in twee oefenmatchen kreeg hij nog minuten.


De blessure van Karim Benzema zette de poort open naar heldendom voor Giroud. De eerste beuk tegen die poort gaf hij tegen Australië met twee goals.

 

"In zekere zin is het uitvallen van Benzema een geluk bij een ongeluk voor Frankrijk", vindt Aster Nzeyimana. "Giroud in zijn huidige vorm is een betere spits voor Frankrijk. Of toch zeker geen slechtere voor het elftal."

De vele blessures kunnen misschien wel voor extra samenhorigheid zorgen bij Frankrijk.

Peter Vandenbempt

"Benzema is sowieso een betere spits en is misschien ook betere maatjes met Mbappé, maar ik ben overtuigd dat het profiel en de spelstijl van Giroud beter past bij Mbappé - en in mindere mate ook bij Dembélé."

 

De sfeer in de nationale ploeg van Frankrijk is al heel vaak een onderwerp van gesprek geweest. Tegen Australië zag de wereld enkel lachende gezichten. En die lach leek bij iedereen oprecht.

 

"De blessure van Lucas Hernandez zorgde schijnbaar zelfs voor nog meer cohesie", vond Peter Vandenbempt. "De spelers waren even aangeslagen, maar alle tegenslagen door de vele blessures kunnen misschien wel voor extra samenhorigheid zorgen." 

 

"Kijk naar de manier waarop doelpunten werden gevierd."

 

"Je merkte aan alles dat de spelers Giroud zijn moment gunde. Ik heb Didier Deschamps nog geen drie keer zien lachen in 20 jaar, maar het was prachtig om te zien hoe Deschamps reageerde bij de vervanging van Giroud."

"Mbappé nu al uitroepen tot speler van het toernooi"

Dankzij twee doelpunten was de hoofdschijnwerper na de wedstrijd tegen Australië op Olivier Giroud gericht, maar in het spel viel toch alweer vooral de onversneden klasse van Kylian Mbappé op. Bovendien ook goed voor een goal en een assist.

 

"Hem in het team hebben is natuurlijk ongelooflijk", is Peter Vandenbempt lyrisch in onze podcast. "Ik zou hem nu al uitroepen tot speler van het toernooi. Ik zou er niet mee wachten! Hij is niet normaal."

De samenvatting van Frankrijk - Australië