Ga naar de inhoud

Het houdt niet op: ook Lucas Hernandez verlaat Franse ploeg met zware blessure

Hernandez is de zoveelste basispion die uitvalt bij de Fransen.

De pechduivel blijft Les Bleus terroriseren. Na het uitvallen van sterkhouders als Pogba, Kanté, Benzema of Nkunku is verdediger Lucas Hernandez de volgende in het rijtje. De Fransman verdraaide al vroeg in de wedstrijd tegen Australië zijn knie, het verdict: een gescheurde kruisband, exit WK.

Noodlot slaat opnieuw toe bij Les Bleus

De vloek van de wereldkampioen. Frankrijk wordt geplaagd door een ongeziene blessurelast op dit WK in Qatar. Basispionnen als Paul Pogba en Ngolo Kanté moesten voor afreis al afhaken, op training vielen ook nog eens Gouden Bal-winnaar Karim Benzema en Bundesliga-smaakmaker Christopher Nkunku uit.

 

Tijdens de Franse openingswedstrijd, dinsdag tegen Australië, sloeg het noodlot opnieuw toe. Lucas Hernandez, vaste pion op de linksback van bondscoach Didier Deschamps, verdraaide zijn knie vlak voor de 0-1 van Australië na amper negen minuten.

 

De verdediger bleef liggen en gebaarde meteen dat het ernstig was. Hernandez werd gewisseld, zijn broer Theo mocht hem komen vervangen. Een dagje later is het verdict niet mals voor Hernandez: een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. De verdediger staat maanden aan de kant, zijn WK zit er meteen op.

Net als de rest van de groep ben ik enorm teleurgesteld voor Lucas. We verliezen met hem een belangrijke schakel.

Franse bondscoach Didier Deschamps

"Net als de rest van de groep ben ik enorm ontgoocheld voor Lucas", reageert bondscoach Deschamps op de website van de Franse federatie. "We verliezen met hem een belangrijke schakel."

 

"Lucas is een strijder en ik heb geen enkele twijfel over het feit dat hij alles zal geven om op het hoogste niveau terug te keren", luidt het. Een opsteker voor Deschamps: ondanks de blessurelast imponeerde Frankrijk gisteren en zette het Australië met 4-1 vlot opzij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.