Ga naar de inhoud

"Supporter" Vincent Kompany: "Duivels zullen vonk vinden voor mooi toernooi"

Vincent Kompany.

Niet meer op het veld, wel als analist/toeschouwer in de tribunes in Qatar: Vincent Kompany (36) woont vanavond België-Canada bij. "Het is normaal dat de andere landen favoriet zijn, maar het blijft een toernooi. Je hoeft niet altijd favoriet te zijn om dat te winnen", zegt hij net voor de Belgische WK-aftrap.

Tussen de Belgische supporters die richting het stadion wandelden, spotte onze reporter in Qatar ook Vincent Kompany. 

 

"Of het nog iets doet om hier te zijn? Zeker weten. Ik ben hier nog het meest als supporter en ik hoop gewoon dat België wint", vertelde de BBC-analist. "Ik denk dat de kans groot is dat we winnen. Hopelijk doen de sterspelers het vanavond."

 

Er wordt veel getwijfeld aan de defensie. "Verdedigen is altijd een soort van collectief gebeuren. Ervaring helpt voor een stuk. Hopelijk kunnen we vanavond en voor de rest van het toernooi rekenen op 11 spelers om te verdedigen."

 

Hoe kijken ze in Engeland eigenlijk naar de Belgen? "We zijn een underdog en dat is misschien nog het beste. De andere landen staan 4 jaar verder en hebben supersterren op hun best."

 

"Het is normaal dat zij favoriet zijn, maar het blijft een toernooi. Je hoeft niet altijd favoriet te zijn om dat te winnen."

We zijn een underdog en dat is misschien nog het beste. De andere landen staan 4 jaar verder en hebben supersterren op hun best.

Vincent Kompany

Een van de vraagtekens is Eden Hazard. "Ik zag hem onlangs nog. Hij kan nog altijd bepalend zijn."

 

"Hopelijk blijft hij fit en kan hij dit WK groeien. Onze kansen hangen echt wel af van de beste spelers."

 

"Of ik nog contact met hen heb gehad? Ja, natuurlijk. Maar ik ben echt supporter", lacht Kompany.

 

"Ik wil wel analyses maken, maar ik wil gewoon als Belg dat we het goed doen."

 

"Ook al zijn we op papier niet de beste ploeg, ik geloof dat ze de vonk zullen vinden voor een mooi toernooi."