Ga naar de inhoud

Geen Nainggolan? Dan maakt 17-jarige Vermeeren wel indruk: "Pitbull en kilometervreter"

Arthur Vermeeren krijgt nu ook zijn kans in de basis.

Bij afwezigheid van Radja Nainggolan heeft de 17-jarige Arthur Vermeeren zijn kans gegrepen op het middenveld van Antwerp. De analisten aan tafel bij Extra Time zijn niet verrast. "Bij de U18 steekt hij er met kop en schouders bovenuit."

In de voorrondes van de Conference League had hij al eens een kans gekregen als invaller, maar in de topper tegen Club Brugge mocht Arthur Vermeeren in de basis beginnen.

 

De jeugdinternational maakte indruk tegen de landskampioen. Gilles Mbiye-Beya, die Vermeeren nog goed kent van bij Antwerp, viel niet uit de lucht.

 

"Ik ken hem van bij de beloften. Hij is een hele goede voetballer, die verticaal durft te spelen", zei hij. "Er staat ook een goede kop op. Hij is heel volwassen en je hebt er nooit problemen mee."

 

"Het is misschien gek om te zeggen, maar ik ben niet verrast dat hij dat tegen Club Brugge heeft neergezet. Hij is verdedigend en offensief sterk. Hij is een kilometervreter en pitbull, maar kan ook technisch goed voetballen."

Er staat ook een goede kop op. Hij is heel volwassen en je hebt er nooit problemen mee.

Gilles Mbiye-Beya

Ook Wesley Sonck, bondscoach bij de U18 van de Rode Duivels, kent Vermeeren goed. "Hij steekt er bij de U18 met kop en schouders bovenuit", aldus Sonck. 

 

"Je ziet meteen welke spelers klaar zijn. De kwaliteit die hij heeft, dat zie je meteen aan de bal."

 

Ook coach Mark van Bommel had een passende beschrijving in één woord klaar: brutaal. Vermeeren durft te voetballen. "Hij pikt ook snel zaken op. In de duels en aan de bal deed hij het uitstekend", zei de Nederlandse coach.

"Lagen de verwachtingen te hoog voor Nainggolan?"

Vermeeren ziet Radja Nainggolan als een van zijn grote voorbeelden in de kleedkamer, maar profiteert nu wel van de situatie van Radja om zijn basisplek op te eisen.

 

Bij Extra Time kaartten ze nog eens na over het mogelijke vertrek van Nainggolan. "Ik vraag me af of de verwachtingen niet te hoog waren voor Radja", zei Filip Joos.

 

"Hij is waarschijnlijk geschrokken van het tempo en de manier van voetballen in België", vulde Sonck aan. 

Bekijk de volledige aflevering van Extra Time

Voetbaltalkshow waarin Aster Nzeyimana en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit. Wesley Sonck, Gilles Mbiye-Beya en Franky Van der Elst zijn de analisten.