Ga naar de inhoud

Yannick Ferrera gaat aan de slag bij Omonia Nicosia, dat Gent uit Europa League hield

Yannick Ferrera was voor het laatst aan het werk in Saudi Arabië. Bij Al-Fateh stapte hij op 9 januari op.

Omonia Nicosia legt zijn sportieve lot in de handen van Yannick Ferrera (42). Cyprus wordt de 2e buitenlandse opdracht voor de 42-jarige Belgische trainer, die van oktober 2019 tot begin 2022 coach was in Saudi-Arabië. Hij tekende tot 2024.

Ferrera maakte 10 jaar geleden naam als assistent van Michel Preud-homme bij Gent en Al-Shabab. Als hoofdcoach was hij in eigen land actief bij Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen en Waasland-Beveren.

Met STVV promoveerde hij naar de Jupiler Pro League, met Standard won hij de beker in 2016.

In oktober 2019 zocht hij het buitenland op. Ferrera ging aan de slag bij de Saudische club Al-Fateh. Hij behoedde de club voor degradatie en eindigde het jaar daarop 7e. In januari 2022 kwam de club in degradatienood en werd in onderling overleg besloten om de samenwerking te stoppen.

Omonia Nicosia staat pas 7e in Cyprus, in Europa verloor het zijn 4 wedstrijden in een groep met Real Sociedad, Manchester United en Sjeriff Tiraspol.

Ferrera volgt Neil Lennon op, de Noord-Ier was pas sinds maart 2022 in Omonia, waarmee hij al meteen de beker won. De ex-coach van Celtic moest deze week ophoepelen, nadat hij thuis verloren had van promovendus Nea Salamis Famagusta.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.