Braunschweig (II) Hertha 4-4 n.v. (6-5 n.p.)
Viktoria Keulen (III) Bayern München 0-5

Leipzig pakt Frankfurt in en wint voor 2e jaar op een rij de beker

za 3 juni 2023 21:57
Leipzig
2e beker op een rij voor Leipzig.

Leipzig heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van de DFB-Pokal. In de finale rekende het af met Frankfurt. De twee doelpunten vielen pas diep in de tweede helft. Christopher Nkunku was de uitblinker.

finale in Berlijn
RB Leipzig Frankfurt 2-0

Doelpunten:

71' Nkunku 1-0

85' Szoboszlai 2-0

Nkunku trekt de bekerzege over de streep voor Leipzig

Vorig jaar had Leipzig nog penalty's nodig om de beker te winnen, dit keer kon de club de klus in 90 minuten klaren. Hoewel, veel overschot had Leipzig niet tegen Frankfurt.

Veel echte kansen kregen de fans in Berlijn niet te zien. Pas in minuut 71 trilden de netten een eerste keer. Niet toevallig door toedoen van sterspeler Nkunku. Hij had wel een portie geluk nodig want zijn schot week twee keer af en verdween zo in doel.

Daarna stelde hij de zege helemaal veilig met een assist voor Szoboszlai. De Frankfurt-defensie had de Hongaar helemaal vrij laten staan en zo kon hij Trapp onbedreigd kloppen.

DFB Pokal

21:59
03/05/23
23:55

Frankfurt daagt Leipzig uit in de finale

De twee finalisten zijn bekend: na Leipzig rijdt ook Frankfurt over een maand naar Berlijn

Het team uit de financiële hoofdstad van Duitsland won in de halve finales met 2-3 op het terrein van Stuttgart.

De thuisploeg kwam eerst nog op voorsprong dankzij Tomas, maar kon die bonus niet vasthouden. Ndicka en ex-STVV-er Kamada stelden op enkele minuten tijd orde op zaken voor Frankfurt.

Kolo Muani nam in de slotfase de laatste twijfels weg met een omgezette strafschop. De aansluitingstreffer van Millot viel te laat.

Voor Frankfurt wordt het de tweede finale in 6 jaar. In 2018 won het in Berlijn van Bayern München (3-1).

23:54
Frankfurt speelt net als in 2018 de finale.
23:50
02/05/23
22:45

Leipzig wint heruitgave van finale van 2022 met overmacht

Leipzig heeft zich voor de 4e keer in 5 jaar tijd voor de finale van de beker geplaatst. Tegenstander in de halve finales was Freiburg, dat het vorig jaar slechts na strafschoppen kon verslaan in de finale.

Deze keer ging het een stuk gemakkelijker. Bij de rust stond het al 0-4, na goals van Olmo, Henrichs, Szoboszlai en Nkunku. Met een late penalty sloeg Szoboszlai de 5e nagel in de kist van Freiburg, dat tussendoor wel een eerredder kon scoren.

Morgen weten we of Leipzig zijn titel verdedigt tegen Stuttgart of Frankfurt.

Leipzig op zoek naar verlenging

RB Leipzig, de regerende bekerhouder in Duitsland, mag blijven hopen op een nieuwe eindoverwinning in de DFB Pokal. Woensdagavond blies het Borussia Dortmund in eigen huis van de mat met 2-0. Timo Werner en Willi Orban vertaalden de hegemonie van de gastheer in doelpunten.

21:45
20:50

Stuttgart stuwt door tegen Nürnberg

Ook Stuttgart staat bij de laatste vier in de Duitse Beker. Tegen tweedeklasser Nürnberg begon de ploeg van kersverse coach Sebastian Hoeness eerder conservatief. Pas in de 83e minuut kon de Fransman Enzo Millot de ban breken voor de Bundesliga-ploeg. Nürnberg probeerde nog een slotoffensief in elkaar te timmeren, maar de sturm und drang resulteerde niet in een gelijkmaker. Stuttgart zorgt zo met het kleinste verschil voor een plekje in de halve finale van de DFB Pokal.

04/04/23
22:53

Bekerdrama voor Bayern

Freiburg heeft in de kwartfinales van de DFB Pokal voor een heuse stunt gezorgd door Bayern München met 1-2 uit te tellen. Bayern had in de Allianz Arena een flinke kluif aan de verliezende finalist van vorig jaar. Dayot Upamecano (19.) effende het pad voor de Rekordmeister, maar Nicolas Hofler veegde de openingstreffer al snel van de tabellen.

Er leek geen beslissing te vallen binnen de reguliere speeltijd, tot de bezoekers een penalty toegekend kregen na handspel van Jamal Musiala. Lucas Holer klaarde de klus en trapte Freiburg in de 95e minuut (!) naar de halve finales.

22:52
19:53

Frankurt heeft slechts 93 seconden nodig

Eintracht Frankfurt is de eerste halvefinalist in Duitsland. De thuisploeg schoot verschroeiend uit de startblokken en verraste seizoensrevelatie Union Berlin met zijn furieuze sturm und drang-tactiek. Het Franse goudhaantje Randal Kolo Muani verzilverde die dominantie in 93 dolle seconden.

Op aangeven van Mario Götze zette de aanvaller zijn ploeg na een dikke tien minuten al op voorsprong. Anderhalve minuut later verscheen hij opnieuw in een perfecte schietkans, en ook deze keer aarzelde Kolo Muani niet. Rafael Borre zag in de 20e minuut de 3-0 zelfs afgekeurd worden.

Union-coach Urs Fischer probeerde bij aanvang van de tweede helft het tij te keren met een driedubbele wissel, maar die ingreep resulteerde niet in de aansluitingstreffer.