Ga naar de inhoud

Recordtransfer van Brighton moet op 24-jarige leeftijd stoppen met voetballen door hartkwaal

Bijzonder zware klap voor Enock Mwepu. De middenvelder van Brighton & Hove Albion moet op amper 24-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn carrière door een hartkwaal. Vorig seizoen was hij nog de recordaankoop van de club.

De problemen kwamen aan het licht toen Mwepu zich onwel voelde tijdens een vlucht richting de Zambiaanse nationale ploeg.

 

Mwepu werd opgenomen in een ziekenhuis in Mali en onderging nadien verdere cardiologische testen bij Brighton. Die toonden aan dat de middenvelder aan een erfelijke aandoening lijdt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"De ziekte wordt erger met de tijd en zou ervoor zorgen dat Enock een extreem hoog risico loopt om een fatale hartstilstand te krijgen, als hij blijft voetballen", klinkt het in de communicatie van de club.


Brighton telde in de zomer van 2021 nog 23 miljoen euro neer voor Mwepu, die overkwam van RB Salzburg. De recordaankoop speelde in totaal 27 keer voor de Engelse club en scoorde daarin 3 goals.

 

Voorzitter Tony Bloom vertelt enorm aangeslagen te zijn. "Een veelbelovende carrière die op zo'n jonge leeftijd wordt stopgezet... We zullen Enock als club alle liefde, hulp en steun geven om volledig te herstellen. Ook in de volgende stappen in zijn leven."

Ik vervulde mijn droom door op het hoogste niveau te voetballen.

Enock Mwepu

Mwepu reageerde zelf eveneens met een statement: "Een jongen uit een klein Zambiaans dorpje heeft nieuws mee te delen. Hij vervulde zijn droom door op het hoogste niveau te voetballen. Maar sommige dromen komen ten einde. Het is met groot verdriet dat ik mijn schoenen aan de haak hang op medisch advies."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.