Ga naar de inhoud

Sébastien Bellin: zwaargewond in aanslagen van Zaventem, nu finisher van Ironman Hawaï

Sébastien Bellin was zichtbaar ontroerd na zijn aankomst.

Hij raakte zwaargewond tijdens de aanslagen van Zaventem, maar dat hield Sébastien Bellin niet tegen om zijn droom na te jagen: een Ironman van Hawaï finishen. De voormalige basketballer mocht vannacht de zwaarste triatlon van zijn lijstje afvinken. Daar kwamen heel wat emoties bij kijken: "De uitdaging leek onmogelijk, maar ik krabbelde stap voor stap terug."

Op 22 maart 2016 ontsnapte Sébastien Bellin ternauwernood aan de dood. 

 

De voormalige Belgian Lion - die zijn basketbal in clubverband bij Antwerp, Oostende en Bergen speelde - werd geraakt door een tweede bom die afging.

 

Een lange revalidatie stond hem te wachten... Lichamelijk was er schade, maar mentaal kraakte Bellin nooit. Stap voor stap zou hij werk maken van een nieuwe, grote droom: aankomen in de Ironman van Hawaï.

Sébastien Bellin werd getroffen door de aanslagen in Zaventem.

Zaterdagnacht was het zover. Na jarenlange training kon hij met een sportieve droom de nachtmerrie van 6,5 jaar geleden vergeten.

 

Sébastien Bellin finishte op 44-jarige leeftijd de zwaarste van alle Ironmans in 14 uur en 39 minuten. 

 

"De uitdaging leek onmogelijk", reageerde hij geëmotioneerd. "Maar stap voor stap werkte ik aan mijn terugkeer."

 

"Voor mij was dit een enorm belangrijk doel. Ik ben dan ook erg vereerd dat mensen een voorbeeld aan me nemen", besloot Bellin, voor hij zijn sportieve prestatie met meegereisde vrienden en familie vierde.