Ga naar de inhoud

Kenneth Vandendriessche trakteert zichzelf op frietjes na "historische" Ironman: "Een nieuw tijdperk"

 zo 9 oktober 2022 08:56

Kenneth Vandendriessche mag zich de rest van zijn leven een "Ironman" noemen. De Belg finishte de legendarische triatlon van Hawaï op de 37e plaats en is tot het uiterste moeten gaan. "Ik had geen energie meer tijdens het lopen, maar ik wilde absoluut de finish halen."

Vandendriessche werkte de Ironman van Hawaï af in 8u34'56" en werd daarmee 37e in de mythische triatlon. Wat is zijn eerste gevoel? "Dat ik er helemaal aan ben", bekent de enige Belgische prof die de finish haalde.

 

"Het was een heel harde wedstrijd en ik kwam nooit in mijn ritme. Het was een overlevingstocht in de marathon, normaal gezien mijn sterkste onderdeel."

 

Vandendriessche kwam als allerlaatste uit het water, waarna een eindeloze inhaalrace begon. "Het duurde ongeveer 70 kilometer voor ik iemand inhaalde, dat zegt genoeg. Het niveau vandaag was indrukwekkend."

 

"Er zat misschien wel meer in, maar ik heb alles uit mijn lichaam gehaald. Ik ben in de medische tent geëindigd, dat zegt genoeg. Ik heb alles gegeven en heb geprobeerd. Het is wat het is."

 

Komt Vandendriessche, die debuteerde in Hawaï, nog terug? "Tijdens de wedstrijd dacht ik van niet, maar nu wel. Ik heb tijdens het lopen meer gewandeld dan gelopen, de finish halen was het enige doel. Alles kwam er ook uit, waardoor ik geen energie meer had."

Er zat misschien wel meer in, maar ik heb alles uit mijn lichaam gehaald. Ik ben in de medische tent geëindigd, dat zegt genoeg.

Kenneth Vandendriessche

"Nieuw tijdperk in de langeafstandstriatlon"

Een record aantal atleten dook onder de 8 uur. Het werd een historische editie. "Dat had ik ook wel verwacht", zegt Vandendriessche. "We zijn drie jaar na de laatste editie van deze Ironman en het niveau is serieus gestegen."

 

"De atleten die nu in de top tien staan zijn allemaal fenomenaal. We zijn in een nieuw tijdperk van de langeafstandstriatlon gekomen. Ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak, maar ik had toch liever beter gepresteerd."

 

"Deze triatlon kan op elk moment gedaan zijn. Bij mij kwam het na 170km in het fietsen en dat had ik niet verwacht. Maar ik ben heel blij dat ik de finish gehaald hab."

Gerelateerd: