Ga naar de inhoud

Max Verstappen gelooft het zelf niet, maar is wel wereldkampioen: "Tweede titel is mooier"

 zo 9 oktober 2022 11:05

Max Verstappen wist het na de race in Japan ook niet: "Ben ik wereldkampioen of niet?", vroeg de Nederlander zich af. Tijdens het interview na de GP kreeg hij dan toch te horen dat hij voor de tweede keer wereldkampioen F1 was geworden. "Deze titel is mooier dan de eerste", zei hij meteen.

Na een regenachtige en chaotische Grote Prijs van Japan werd Max Verstappen na een penalty voor Charles Leclerc in de slotronde uitgeroepen tot wereldkampioen in de F1. 

 

Lang duurde de euforie van de Nederlander niet, want meteen trok de FIA zijn staart weer in, om hem niet veel later dan toch uit te roepen tot wereldkampioen.

 

Verwarring troef dus, ook bij de 25-jarige rijder van Red Bull. "Ben ik het nou of niet?", vroeg Verstappen zich af voor hij naar de podiumceremonie trok.

 

Daar werd helemaal duidelijk dat hij zichzelf opvolgt als wereldkampioen. "Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk natuurlijk!"

 

"Het is heel gek, ik voel allerlei emoties. Eerst win ik de race. En daarna dus ook het kampioenschap. We hebben zo'n ongelooflijk jaar gehad. Dit hadden we na vorig seizoen nooit kunnen bedenken."

 

Op zijn 25e is Verstappen dus al tweevoudig wereldkampioen"Mijn eerste wereldtitel was heel emotioneel. Maar deze tweede is mooier, omdat we zoveel geweldige races hebben gereden."

 

"Het was een heel speciaal jaar. Zulke jaren heb je niet vaak. Ik ben iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes zo dankbaar. Iedereen werkt zo hard om de auto sneller te maken."

Mijn eerste wereldtitel was heel emotioneel. Maar deze tweede is mooier, omdat we zoveel geweldige races hebben gereden.

Max Verstappen

Overzicht klassement

Pos.RijderConstructeurPunten
1
Max Verstappen
Red Bull Racing
454
2
Charles Leclerc
Scuderia Ferrari
308
3
Sergio Perez
Red Bull Racing
305
4
George Russell
Mercedes
275
5
Carlos Sainz
Scuderia Ferrari
246
6
Lewis Hamilton
Mercedes
240
7
Lando Norris
McLaren
122
8
Esteban Ocon
Alpine
92
9
Fernando Alonso
Alpine
81
10
Valtteri Bottas
Alfa Romeo
49
Pos.ConstructeurPunten
1
Red Bull Racing
759
2
Scuderia Ferrari
554
3
Mercedes
515
4
Alpine
173
5
McLaren
159
6
Alfa Romeo
55
7
Aston Martin
55
8
Haas F1 Team
37
9
AlphaTauri
35
10
Williams Racing
8
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: