Ga naar de inhoud

Toptalent en zoon van veelbesproken hitduo: 6 weetjes over WK-favoriet Vlad Van Mechelen

Vlad Van Mechelen is een man met een verhaal. De Belgische kopman en mede-favoriet bij de junioren komt uit een familie die koers ademt. En als hij komende nacht wereldkampioen wordt, maken zijn ouders er misschien een geweldige muziekhit over. Zes weetjes over de Belgische kopman.

35 keer in top 10

Rond de naam Vlad Van Mechelen staat bij kenners al geruime tijd een grote cirkel. Het toptalent eindigde dit seizoen al 35 keer in de top 10. Vorig jaar eindigde hij als eerstejaarsjunior al 8e in de WK-wegrit.

 

De allrounder met een uitstekende eindsprint heeft als geheime wapen dat hij voorbij de kaap van 100 kilometer minder snel slecht wordt dan de tegenstand.

Ook zus zat ooit in WK-selectie

Ook zijn 2 jaar oudere zus Gloria Van Mechelen is renster: ze werd enkele jaren geleden geselecteerd voor het WK en het EK bij de jeugd. Nu rijdt ze voor het Lviv Cycling Team.

Rijdt in team opgericht door ouders

Vlad komt zelf uit voor Team Cannibal, een team dat zijn ouders Francis en Erika 9 jaar geleden hebben opgericht. Cannibal is een Litouws team met vestiging in België. Vanaf volgend jaar wordt Cannibal een opleidingsteam van Bahrain-Victorious.

 

Van Mechelen wordt zelf belofte bij de opleidingsploeg van Team DSM.

Trainingsmaats van overal ter wereld

De familie Van Mechelen heeft een rennershome in Bertem, waar ze het hele jaar door renners opvangen van overal ter wereld. Van Amerika tot Rusland. Ze trainen allemaal samen als een bende vrienden in Bertem en omstreken.

 

Dat Vlad overigens Oost-Europees klinkt, is omdat zijn mama Erika afkomstig is van Litouwen. Vlad groeide ook deels op in het land.

Vlad (links) met zijn mama en zus.

Ouders vormden veelbesproken hitduo

Papa Francis en mama Erika verdienden ooit hun sporen in de muziekwereld als het muzikale duo Dynamite. Al halen fijnproevers ongetwijfeld de oordopjes boven als ze terugdenken aan enkele hits. Herinnert u zich nog meezingers als “Seks met die blonde”, “De pizzadans” en “Toeter op mijn waterscooter".

"Mijn favoriet? Dat zal De vogeltjesdans geweest zijn", lachte Van Mechelen bij Het Nieuwsblad. "Met dat dansje erbij. Als klein manneke vind je dat leuk. Al is het nu niet echt mijn stijl meer."

Beluister één van de succeshits hieronder

Papa niet op WK door medisch noodgeval

Papa Francis zal tot zijn eigen verdriet niet op het WK in Australië zijn. Nochtans zat hij vorige week op een vlucht naar de andere kant van de wereld. Alleen daalde op weg naar een tussenstop in Zürich het zuurstofgehalte in zijn bloed plots.

 

Door het medische noodgeval reisde Francis terug naar huis met de trein, mama Erika zal wel aanwezig zijn.