Ga naar de inhoud

Aimé Anthuenis: "Fabio Silva had in mijn periode bij Anderlecht niet in de ploeg gestaan"

Fabio Silva zit aan 4 competitiegoals voor Anderlecht.

Was vroeger alles beter? Als je Aimé Anthuenis heet en over Anderlecht praat, valt daar momenteel wel iets voor te zeggen. De gewezen trainer van Anderlecht was in onze podcast De Tribune scherp voor zijn ex-club.

Anderlecht is zoekende. De ruime overwinning tegen KV Kortrijk heeft zeker niet alle twijfel weggenomen. Felice Mazzu zei na de nederlaag op Westerlo dat zijn selectie voldoende kwaliteit heeft, maar Aimé Anthuenis ziet op dat vlak toch een probleem. 

 

"Zeg me dan eens wie zo goed is? Ik vind het te weinig", zei de man die Anderlecht tussen 1999 en 2002 naar twee landstitels loodste en verantwoordelijk was voor de beste campagne ooit van Anderlecht in de Champions League.

 

"Ik mag niet vergelijken met het Anderlecht dat ik trainde, maar niemand van de huidige selectie zou bij mij toen op de bank gezeten hebben. Dat meen ik."

 

"Neen, ook Fabio Silva niet. Ik zeg niet dat Silva geen goede voetballer is, maar ik had Jan Koller en Tomasz Radzinski. En op de bank ook nog Yannis Anastasiou. Ook dat was echt een goeie speler."

 

"Als topclub in Europa, wie haal je dan van dit Anderlecht?

Concentratie is ook een onderdeel van kwaliteit.

Aimé Anthuenis

Onder Vincent Kompany eindigde Anderlecht vorig seizoen als derde. Aimé Anthuenis ziet Felice Mazzu dit jaar niet beter doen.

 

"Hetzelfde scenario speelt zich af. Vorig jaar was derde het hoogst haalbare. Vincent Kompany kon volgens mij niet beter doen met zijn spelersmateriaal."

 

"De pers schrijft dan over de aanwezige kwaliteit, maar volgens mij overdrijft de pers. Vorig seizoen zag ik Anderlecht in de beginfase voortdurend tegengoals slikken. Concentratie is ook een onderdeel van kwaliteit." 

 

"Anderlecht heeft het grote voordeel dat er altijd jeugdtalenten uit Neerpede blijven komen. Nu hebben ze Julien Duranville. Zeno Debast ook, maar de media moeten wel opletten dat ze ook die talenten niet te sterk bewieroken."

Beluister de volledige aflevering met Aimé Antheunis, Peter Vandenbempt en Victor Campenaerts