Ga naar de inhoud

Oud-international Walid Regragui moet Marokko naar succes in Qatar leiden

Door de komst van Regragui zal wellicht ook sterspeler Ziyech terugkeren bij Marokko.

Drie maanden voor de start van het WK in Qatar heeft Marokko zijn nieuwe bondscoach aangesteld. Oud-international Walid Regragui volgt Vahid Halilhodzic op, die enkele weken geleden ontslagen werd. Marokko is in Qatar tegenstander van België in de groepsfase.

Het Marokkaanse voetbalelftal heeft terug een stuurman aan boord. Bondscoach Vahid Halilodzic werd drie weken geleden overboord gegooid na aanhoudende onenigheid met sterspelers als Hakim Ziyech, Amine Harit en Noussair Mazraoui, Walid Regragui moet bij de Leeuwen van de Atlas nu terug voor stabiliteit zorgen.

 

"Het Marokkaanse publiek verwacht goede resultaten. We hopen mooie dingen te verwezenlijken en zullen er alles aan doen om jullie gelukkig te maken", zei Regragui woensdag tijdens zijn perspresentatie in Rabat. 

 

De 46-jarige ex-coach van Wydad Casablanca, die zelf 45 keer uitkwam voor Marokko, zal de hoge verwachtingen van het Marokkaanse publiek moeten waarmaken, na een tegenvallende Afrika Cup vorig jaar. Toen verloor de toernooifavoriet in de kwartfinales van Egypte.

 

Na tussen 2014 en 2020 zijn sporen te hebben verdiend als coach bij FUS Rabat, leidde Regragui een paar maanden de Qatarese club Al-Duhail, voordat hij in 2021 bij Wydad Casablanca kwam. Met Wydad beleefde hij een goed seizoen door de Afrikaanse Champions League te winnen van de grote Egyptische rivaal Al-Ahly.

 

De aanstelling van Regragui betekent wellicht dat ook Hakim Ziyech zal terugkeren bij de nationale ploeg. De speler van Chelsea kondigde eerder dit jaar nog zijn afscheid als international aan, nadat hij al maanden overhoop lag met Halilodzic, de vorige bondscoach. Op het WK in Qatar zit Marokko in de poule van België, samen met Kroatië en Canada.