Ga naar de inhoud

FIFA-baas Infantino verzekert veiligheid in Qatar: "Zal lijken op bezoek aan Disneyland"

De FIFA verwacht deze winter zo'n 2 miljoen voetbalfans tijdens het WK in Qatar. De veiligheid is dan ook een prioriteit en die zal "zeer streng" gecontroleerd worden verzekert FIFA-baas Gianni Infantino. "Alle fans van over de hele wereld zijn welkom om er een feest van te maken", zei hij.

Volgens FIFA-baas Infantino worden er bijna twee miljoen mensen van over de hele wereld verwacht in Qatar, waar slechts 2,6 miljoen mensen wonen. Alle fans zullen bovendien erg dichtbij elkaar verblijven door de opzet van het toernooi. 

 

"Fans uit alle landen zullen in dezelfde stad blijven, niet alleen fans uit de twee landen die op een dag een wedstrijd spelen, iedereen zal er de hele tijd zijn. Daardoor is het veiigheidsvraagstuk nog belangrijker", benadrukte hij.   

 

"Alle fans van over de hele wereld zijn welkom om te vieren, te feesten en de wedstrijden te bekijken. Maar als iemand wil komen om te vechten of wat dan ook, dan zijn ze natuurlijk niet welkom en zal er streng worden opgetreden, want de veiligheid van iedereen is prioriteit."

 

"De voorbereiding is natuurlijk niet eenvoudig, er zijn veel zaken die bekeken moeten worden op het gebied van veiligheid, accommodatie en vervoer. Alles wordt in het werk gesteld om er voor iedereen een feest van te maken."   

 

"Het WK in Qatar zal zijn zoals wanneer een kind voor de eerste keer naar Disneyland gaat en de attracties en het speelgoed ziet. Voor voetbalfans zal het een unieke ervaring zijn," besloot hij.