Ga naar de inhoud

Wout van Aert na sprintnederlaag in Hamburg: "Dit kan eens gebeuren"

 zo 21 augustus 2022 19:38
Marco Haller won in Hamburg.

De rentree van Wout van Aert was meer dan bevredigend, maar de kers op de taart ontbrak in Hamburg. Van Aert liet zich ringeloren in de sprint en moest vrede nemen met de 2e stek.

Wout van Aert wilde een massasprint in Hamburg vermijden en kreeg - na een val die een split in het peloton veroorzaakte - zijn zin.

 

Van Aert voerde zelf de forcing op een van de weinige heuvels. "We hadden het plan om de koers hard te maken”, vertelde Van Aert na afloop. 

 

“Door het wegvallen van Christophe Laporte, Tosh Van der Sande en Jos van Emden moesten we het over een andere boeg gooien."

 

"Op de laatste beklimming trok ik na goed werk van Nathan van Hooydonck ten aanval en ontstond er een mooie situatie."

 

"Als Christophe geen pech had gekend, had hij daar denk ik ook bij gezeten. Desalniettemin was de situatie zeker niet slecht op het eind.”

 

(lees voort onder de beelden van de val)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met 4 kompanen rukte Van Aert zich los en mocht hij sprinten voor de zege. 

 

Van Aert liet zich echter in de luren leggen: Marco Haller schoot zijn pijl vroeger dan verwacht af, net toen Van Aert niet alert genoeg was.

 

"Marco ging vroeg aan en dat verraste me. Ik keek even de verkeerde kant op en kon het gat dat Marco door zijn ferme jump inmiddels had geslagen niet meer corrigeren."

 

"Mijn topsnelheid was goed, maar ik kwam uiteindelijk te laat. Dat is balen, maar het kan een keer gebeuren.”

"Ik baal, maar het is ook een teken dat het met de vorm goed zit"

Al bij al moppert Wout van Aert niet na zijn rentree. Na de Tour was hij ziek en moest hij even op adem komen.

 

"Ik voelde me prima vandaag. Vlak na de Tour kampte ik met een licht griepje. Na een week of twee kon ik de trainingen weer oppakken. Sindsdien gaat het eigenlijk allemaal naar wens."

 

"De tweede plek van vandaag is balen, want ik was dicht bij de winst. Maar het is ook een teken dat het met de vorm wel goed zit. Dat geeft een hoop vertrouwen in de aanloop naar de komende koersen."

 

Volgende zondag rijdt Van Aert normaal de Bretagne Classic, daarna gaat het naar Canada voor de 2 koersen op 9 en 11 september.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: