Ga naar de inhoud

Alle beetjes helpen: FC Barcelona verkoopt NFT van legendarische Cruijff-goal voor €677.000

Kosten noch moeite werden gespaard: de veiling stond groots aangekondigd op Times Square.

Wie zoekt naar geld moet creatief zijn. Daarom besloot FC Barcelona om zich op de NFT-markt te storten. Een NFT - non-fungible token - is een afbeelding of video die online verhandeld kan worden, zoals cryptomunten. Barça veilde een kunststuk van een Johan Cruijff-goal uit 1973 en ontving daarvoor maar liefst 677.000 euro.

Wat krijgt de koper voor dat geld? Een digitaal kunstwerkje van Johan Cruijff, volledig in het goud, die een legendarische goal scoorde in 1973. Het werk kreeg de naam "In a Way, Immortal" mee, een verwijzing naar de Nederlandse grootheid bij Barcelona.

 

Dat FC Barcelona in geldnood zit, is al even bekend. Dus zoekt de club naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Met een grote campagne op sociale media en met een aankondiging op Times Square in New York - waar Barça op voorbereiding is - werd de veiling een succes.

 

De centen zijn zeer welgekomen in het Camp Nou. Eerder deze week kondigde de ploeg nog de komst van verdediger Jules Koundé aan. Met die transfer werd Barcelona meteen de Europese ploeg die het meest besteedde in de zomermercato.

Barcelona voerde campagne voor de veiling op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.