Ga naar de inhoud

Nieuwe domper voor Oranje Leeuwinnen: Lieke Martens moet EK verlaten met voetblessure

Lieke Martens moet forfait geven voor de rest van het EK.

Geen Lieke Martens meer op het EK voetbal voor vrouwen. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland een voetblessure opgelopen. Die blijkt zwaarder dan gehoopt waardoor Martens al naar huis moet.

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen", zegt bondscoach Mark Parsons.

 

Eerder raakte Nederland keepster Sari van Veenendaal kwijt op het EK. Zij raakte geblesseerd in het openingsduel tegen Zweden. Daarnaast liepen Jackie Groenen en Vivianne Miedema het coronavirus op. Groenen deed tegen Zwitserland weer mee, Miedema nog niet. Ze is normaal gesproken tegen Frankrijk wel weer inzetbaar.

 

Volgens de reglementen mag de Nederlandse bondscoach geen vervangster voor de geblesseerde Martens oproepen. Daardoor verliezen de Oranje Leeuwinnen een belangrijke speelster in de aanloop naar de kwartfinale van zaterdag tegen Frankrijk. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.