Ga naar de inhoud

Voor Imke Courtois hoeft kwartfinale niet eindstation te zijn: "Flames kunnen nu vrank en vrij voetballen"

Imke Courtois zag een goede eerste helft tegen Italië.

Na een historische prestatie volgt uiteraard een grondige analyse. Wie beter dan commentatoren Aster Nzeyimana en Imke Courtois om terug te blikken op de wedstrijd van de Red Flames tegen Italië? "De Flames hebben zich goed staande gehouden", vindt Courtois, die meteen vooruitblikt op de kwartfinale tegen Zweden.

"Ik ben blij om te zien dat de Red Flames de goede tweede helft tegen Frankrijk hebben doorgetrokken tegen Italië", begint Imke Courtois haar analyse van een historische partij.

 

"We konden de bal in de ploeg houden en wel wat kansen afdwingen. Uiteraard is het de laatste 20 minuten van de wedstrijd pompen of verzuipen bij een 1-0-voorsprong."

"Het was de taak van Italië om vol in het offensief te gaan. Dat zag je ook aan de wissels van Bertolini, die heel wat aanvallende speelsters bracht. De Red Flames werden tot aan de eigen zestien weggedrukt. Dan moet je als team de bal misschien wat langer kunnen bijhouden, maar de Flames hebben zich goed staande gehouden."


Grote namen als Tessa Wullaert en Tine De Caigny bewezen hun waarde voor de Red Flames, maar Courtois heeft ook oog voor de stille, hardwerkende kracht. "We hebben de naam van Julie Biesemans amper genoemd in onze commentaar. Dat zegt genoeg: ze valt altijd op in haar onopvallendheid. De rust die zij heeft, is pure klasse."

De Belgische staf kent alle in and outs van de Zweedse ploeg.

Imke Courtois

Imke Courtois bekeek met argusogen de wedstrijd van Zweden - de tegenstander van de Belgen in de kwartfinales - tegen Zwitserland. 

 

"We weten dat Zweden het hoogst gerangschikte Europese land is. Het is een heel goed team, maar de eerste helft tegen de Zwitsers was niet zo goed. In de tweede periode moest Zwitserland zelf druk zetten, kwamen er openingen en daar heeft Zweden van geprofiteerd."

 

Courtois gelooft dat België nog eens een grootste prestatie kan neerzetten. "De Belgische staf was al druk bezig met de analyse, dus ze kennen wel alle in and outs van die ploeg", weet ze. 

 

"Het grootste voordeel is vooral: je hebt je ambitie waargemaakt, nu kan je vrank en vrij gaan voetballen zonder stress en druk."