Welke ambities heeft Tom Pidcock (7e) in deze Tour? En waarom doet hij extra knoflook in zijn pasta?

  Bijna geruisloos staat Tom Pidcock (Ineos) na de eerste week op de 7e plaats in het klassement. Bij Sporza vertelt hij hoe hij zijn hoge verwachtingen probeert te verzoenen met  het leerproces in zijn eerste Tour. We leren ook welk "paardenmiddel" hij gebruikte om corona te verslaan.

  Met Geraint Thomas (3e) en Adam Yates (4e) zo hoog in het klassement valt de knappe 7e plaats van Tom Pidcock voorlopig wat tussen de plooien. Omdat hij 2e staat na Tadej Pogacar in het jongerenklassement valt hij met zijn witte trui nochtans voldoende op.

   

  "Ik ben vrij gelukkig momenteel, al was dat na gisteren wat minder (hij werd pas 10e op een aankomst die hem had moeten liggen, red)."

   

  Pidcock weet nog niet of hij in de zware bergritten zijn klassement wil verdedigen. "Ik ben met hoge verwachtingen naar hier gekomen, maar ik ben hier ook om te leren en groeien in mijn eerste Tour."

   

  "Ik zou toch graag ook wat impact hebben in de bergen, maar misschien eerder in de derde week. Het doel was eigenlijk om een rit te proberen winnen en een trui te dragen. Dat laatste is me alvast gelukt."

  Ik ben met hoge verwachtingen naar hier gekomen.

  Tom Pidcock

  Pidcock at 10 knoflookteentjes per dag tegen corona

  Terwijl een groot deel van het peloton bibbert voor de nakende coronatests maakt Tom Pidcock zich geen zorgen. "Ik heb het nog maar net gehad, dus ik zit veilig."

   

  De manier waarop de Brit Covid te lijf ging, was wel opvallend. Om zijn herstel te versnellen, speelde Pidcock dagelijks zo'n tiental rauwe knoflookteentjes naar binnen. "Dat is goed voor je immuunsysteem, toch?"

   

  Maar nu heeft Pidcock de knoflook dus niet meer nodig. Alhoewel. "Ik heb gisteren toch wat extra knoflook aan de pasta toegevoegd. Misschien heb ik dat wel onbewust gedaan, je weet nooit of er toch nog een coronastorm opsteekt. Gelukkig dragen we allemaal maskers", eindigt hij met een kwinkslag.

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52