Ga naar de inhoud

Pidcock geeft komische analyse over Van Aert: "Hij speelt met onze ballen"

Pidcock gaf na de finish zijn analyse over Van Aert.

Ook in het peloton wisten ze niet wat ze zagen. Gele trui Wout van Aert trok vandaag zelf in het offensief. Het inspireerde veldrit-collega Tom Pidcock tot een heerlijk eerlijke analyse na afloop. "Hij speelt met onze ballen", grijnsde de Brit bij Eurosport. "Ik weet niet wat te zeggen. Hij zet ons allemaal gewoon voor schut." Bekijk het korte maar komische interview hieronder.

Ook Reinardt Janse van Rensburg (Lotto-Soudal) sprak zijn bewondering uit: "Wout van Aert speelde PlayStation vandaag. Hij had goeie muziek in zijn oortjes. Wat ging het supersnel in de eerste twee uur!"

Toekomstig ploegmaat Dylan van Baarle toonde zich iets kritischer: "Ik snapte niet helemaal wat Van Aert aan het doen was”, reageerde de Nederlander bij NOS. “Ik snapte dat hij in de ontsnapping wilde zitten om met de ploeg niet op kop te hoeven in het peloton, maar om dan met drie te gaan is misschien wat overmoedig, dat is zelfmoord. Maar hij heeft het nog lang uitgehouden."