Ga naar de inhoud

Jumbo-Visma heeft dubieuze Roubaix-fiets vervangen: "Geleerd uit onze fouten"

Tijdens de voorbije Parijs-Roubaix bleken de fietsen van Jumbo-Visma, en dan vooral de wielen, niet echt bedrijfszeker. De Nederlandse formatie wil zo'n scenario niet opnieuw meemaken in de Tour. Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten, ook niet qua omkadering.

Het was een opvallend beeld tijdens Parijs-Roubaix: de wielen van de kopmannen van Jumbo-Visma die als een blaadje papier plooiden op de kasseien. Een nachtmerrie die in de kasseirit tijdens de Tour absoluut vermeden moet worden.

"We hebben geleerd van die Roubaix", zegt ploegleider Frans Maassen. "We hebben de goeie dingen eruit gehaald en de slechte dingen weggelaten."

 

Mocht het dan toch nog misgaan, dan heeft Jumbo-Visma een hele batterij personeel om brandjes te blussen. "We hebben een volledige extra ploeg ingehuurd, met allemaal mensen die normaal gezien thuis zouden zitten."

"Vanuit Gent zijn ze vanochtend vertrokken. Ze staan nu al klaar op hun posten. Je ziet dat we heel wat mankracht in deze koers gestoken hebben."

Van Aert: "Proberen vandaag een slag te slaan"

Als zijn fiets standhoudt, dan zal Wout van Aert zonder twijfel een belangrijke rol spelen vandaag. Maar is het in dienst van klassementskopmannen Roglic en Vingegaard of is het voor zichzelf?

 

"Ik herhaal dat ik vandaag iets meer naar Primoz en Jonas zal moeten omkijken, maar met de ploeg die wij hebben zou ik toch mijn eigen koers moeten kunnen rijden."

 

"We blijven vasthouden aan het plan en voor ons klassementsmannen is deze rit heel belangrijk. We gaan proberen vandaag een slag te slaan."